in

Româncă de 22 de ani, primul pacient testat cu coronavirus la Bologna: ”Am început să am febră, să mă doară foarte rău capul!”

O româncă stabilită în Bologna a devenit primul pacient testat pozitiv cu noul coroavirus din oraşul italian. Tânăra de 22 de ani este model şi a luat virusul la Milano, unde a participat la săptămâna modei. După ce a primit îngrijiri medicale, românca se simte mai bine. Vrea acum să îi încurajeze pe pacienţii infectaţi cu virusul din China. Românca a povestit la observator.tv experienţa ei.

Bianca a primit diagnosticul săptămâna trecută. Modelul în vârstă de 22 de ani se întorsese din Milano, unde a intrat în contact cu mai multe persoane venite la săptămâna modei. După patru zile, a avut primele simptome. ”Am început să mă simt rău. Am început să am febră, să mă doară foarte rău capul!”, a declarat ea. 

A sunat la numărul de urgenţă. Ambulanţă specială – destinată pentru suspecţii de coronavirus – a sosit după cinci ore şi dus-o la spital pentru analize. ”Eu am avut febră de peste 40 de grade. Nu puteam să stau în picioare efectiv.” 

A doua zi dimineaţa au venit şi rezultatele. Era primul caz de coronavirus din Bologna. Timp de 5 zile, a stat singură într-un salon, fără să-şi vadă apropiaţii. A intrat în contact doar cu personalul medical. ”Nu mi-au dat nimic special. Antibiotic şi pastilă pentru febră, pastilă sau perfuzie.”

După ce starea de sănătate a româncei de 22 de ani s-a îmbunătăţit, a fost plasată în carantină la domiciliu. Pe pagina sa facebook, modelul îi încurajează pe cei infectaţi şi vrea să-i liniştească pe cei care se tem că vor fi discriminaţi din cauza coronavirusului. ”E o simpla raceală, febră foarte mare, tuşeşti. Nu e nimic atât de grav încât să ne fie ruşine că avem virusul sau să ne proecupam atât de tare, să ne închidem în casă sau să oprim viaţa de tot!”

Peninsula a fost principalul exportator de coronavirus. În prezent, virusul din China a ajuns în peste 80 de ţări. Cu 148 de morţi şi aproape 4.000 de cazuri confirmate, Italia rămâne cel mai mare focar din Europa.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tudor Drăgoiu, în prima linie la cutremurul de la Amatrice, mort de infarct la doar 24 de ani. ”Toată Italia îl plânge și spune cât era de bun și săritor”

”Am coronavirus!”, român de 33 de ani, prins la furat într-un autobuz din Roma, a încercat să scape spunând că e bolnav