in

Românii din Sardinia se pot programa pentru servicii consulare, în perioada 10-14 mai se organizează consulat itinerant

În perioada 10-14 mai 2021, în cazul în care situația sanitară o va permite, o echipă a Secției Consulare a Ambasadei României la Roma se va deplasa în orașul Cagliari din Insula Sardinia, pentru a oferi servicii și asistență consulară cetățenilor români din regiune.

În cazul în care situația epidemiologică nu va permite organizarea consulatului itinerant, acesta va fi amânat la o dată care va fi comunicată ulterior de misiunea diplomatică. În contextul situației excepționale generate de pandemia de Covid19 și date fiind restricțiile impuse de autoritățile italiene, consulatul itinerant va funcționa EXCLUSIV pe baza programărilor confirmate în prealabil pe email de către misiunea diplomatică, în limita locurilor disponibile.

Se vor respecta cu strictețe condițiile sanitare impuse de autoritățile italiene, precum: distanța de siguranță, folosirea OBLIGATORIE a măștilor, dezinfectarea mâinilor, plata cu card bancar etc.

PROGRAM: 10-14 mai 2021, Cagliari, Viale Monastir, nr. 15, CAP 09122 – Sediul CGIL din oraș – https://goo.gl/maps/X9yZxayxBvpEWT95A.

Vor fi efectuate următoarele servicii consulare:

  • preluarea datelor în vederea emiterii pașapoartelor electronice și a titlurilor de călătorie;
  • acte notariale (procuri, declarații, adeverințe cazier judiciar, obțineri acte extrajudiciare etc.);
  • eliberarea pașaportului dacă acesta se află la Secția Consulară;
  • preluarea dosarelor pentru prima Carte de Identitate pentru minorii care au împlinit vârsta de 14 ani.

Cetățenii interesați pot solicita programare EXCLUSIV online la adresa de e-mail [email protected] până cel mai târziu miercuri, 28 aprilie 2021, orele 17.00. La rubrica Subiect din e-mail vă rugăm să scrieți: Solicitare programare Consulat itinerant Sardinia – mai 2021. NU se vor face programări telefonice!

Mesajul prin care solicitați programarea trebuie să conțină:

  • datele personale ale solicitantului;
  • serviciul consular solicitat (ex: pașapoarte electronice sau titluri de călătorie, procuri sau declarații, adeverință cazier judiciar);
  • în cazul solicitării unei procuri, numele și Codul Numeric Personal al împuternicitului;
  • dovada rezidenței în Insula Sardinia;
  • numărul de telefon mobil la care puteți fi contactat;
  • atașați documentul dvs. de identitate și toate celelalte documente necesare în vederea obținerii serviciului consular dorit (verificați lista pe http://roma.mae.ro/local-news/3054).

Fiecare persoană care solicită un serviciu consular urmează să primească pe email confirmarea datei și orei programării. Respectarea orei de programare este obligatorie, nerespectarea acesteia ducând la anularea/neefectuarea serviciului.

Rugăm cetățenii români care vor solicita servicii consulare ca la data programării să se prezinte cu documentele de identitate românești valabile și/sau actele de stare civilă în original și fotocopie color.

Mai multe detalii sunt disponibile aici: http://roma.mae.ro/local-news/3054

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Consulate itinerante la Reggio Calabria și Cosenza, iată zilele și adresele unde vor avea loc

Dublă cetățenie: ce prevede legislația italiană? Ce se întâmplă la plecarea din Italia?