in

Rusia reduce drastic livrările de gaze către Italia. „Cu 50 la sută mai puțin”


* Știri Italia * Rusia taie gazul pentru Italia * Rusia reduce din ce în ce mai mult livrările de gaz către Europa. Compania de stat rusă Gazprom a anunțat vineri că Italia va primi doar 50% din volumul de livrări comandat. Ieri liderii Italiei, Franței și Germaniei au fost la Kiev. Ca o coincidență, Gazprom a redus drastic livrarea de gaze pentru aceste țări.

Rusia taie gazul pentru Italia

Compania rusă de energie Gazprom restricționează furnizarea de gaze naturale către Italia. Potrivit furnizorului de stat de gaze Eni, Gazprom a promis vineri 50% din volumul de livrare comandat, scrie Corriere.

Italia a comandat de fapt 63 de milioane de metri cubi de gaz de la Rusia pentru azi. Livrările de gaz au fost deja reduse în zilele precedente: miercuri cu 15 la sută și joi cu 35 la sută din cantitățile comandate.

Ministrul: Nu sunt situații critice

Chiar miercuri, ministrul italian pentru tranziția ecologică, Roberto Cingolani, a declarat că „nu pot fi identificate situații critice” din cauza aprovizionării cu gaze restrictive din Rusia. Italia este la fel de dependentă de gazele naturale rusești ca și Germania. Țara importă 95% din nevoile proprii de gaze, 40% din importuri provenind din Rusia în 2021.

Berlusconi: „L-am sunat pe Putin, dar nu mi-a răspuns. Voiam să fac la fel ca în Georgia”

Germania și Franța au fost, de asemenea, afectate

În prezent, Rusia reduce drastic livrările de gaz către Europa. În ultimele zile, Gazprom a redus livrările prin conducta Nord Stream 1 către Germania cu 60%. Motivul limitării alimentării cu gaz prin Nord Stream 1 sunt întârzierile în lucrările de reparații ale Siemens, susține Gazprom. Potrivit Guvernului Federal, reducerea livrărilor de gaze din Rusia este motivată politic.

Ministrul Economiei Robert Habeck (Verzii) a vorbit despre o „situație gravă”. Securitatea aprovizionării este garantată pentru viitorul apropiat, a subliniat el. Cu toate acestea, este clar: „Nu putem merge în iarnă cu 56 la sută stocare. Atunci trebuie să fie pline.” El a făcut apel la oameni și companii să economisească gaz acum.

În plus, s-a anunțat vineri că Franța nu mai primește gaz rusesc prin conducte. Potrivit operatorului de rețea francez GRTgaz, așa se întâmplă încă de miercuri și se datorează și „întreruperii fluxului de gaze între Franța și Germania”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 2.7]
alegeri roman votat italia

Italia, la doar 22 de ani, un român a fost ales consilier local: ”Noi, tinerii, nu suntem leneși, nici mofturoși sau snobi”

tigari treviso

Amendă imensă pentru o româncă prinsă pe aeroportul din Treviso cu țigări ascunse în bagajul de cală: 50.000 de euro!