in

„Locuiam la Londra, câștigam 2.400 euro pe lună, m-am întors în Italia și sunt șomeră” – VIDEO

Mariarca Orsini - S-a întors de la Londra în Italia și acum e șomeră

S-a întors de la Londra în Italia și acum e șomeră. A plecat la 22 de ani și a stat 16 ani acolo. A decis să se întoarcă „acasă”, dar a avut cele mai urâte surprize. „Am plecat de Londra, unde câștigam 2.400 de euro pe lună pentru a mă întoarce la Napoli și nu găsesc nimic, aici găsesc doar locuri de muncă prost plătite cu 700 de euro pe lună”
>>> Citește și: În Italia aproape nimeni nu mai face copii. 700.000 de decese și 400.000 de nou-născuți, natalitatea la minim istoric

S-a întors de la Londra în Italia și acum e șomeră

Mariarca Orsini are 38 de ani. „Am trăit 16 ani la Londra lucrând fără probleme ca recepționer de secretariat și câștigând până la 2.100 de lire pe lună, egal cu aproximativ 2.400 de euro . Vorbesc 4 limbi, și anume engleză, spaniolă și portugheză, precum și italiană. Sunt la Napoli de un an și jumătate și nu-mi găsesc un loc de muncă cu un salariu adecvat sau care să nu necesite compromisuri inacceptabile.”, a declarat ea pentru Fanpage.it.

„Am 38 de ani și am locuit 16 ani în Londra. Am decis să mă întorc în Italia din motive de familie . Înainte, am lucrat la o agenție care lucra pentru agenții guvernamentale și bănci, ca secretar în administrație și recepționer la administrația publică. De când sunt în Italia, nu am mai reușit să-mi găsesc nimic de lucru”.
>>> Citește și: Italia, învățătoare suspendată pentru că a recitat în clasă Tatăl Nostru și Ave Maria

700 euro brut pe lună

„Am căutat – continuă povestea ei pe Fanpage.it – dar totul era prost plătit sau cu compromisuri inacceptabile, cum ar fi part-time de 35 de ore pe săptămână, care nu sunt part-time până la urmă. Doar pentru a da un exemplu. Am mers la un interviu cu o companie locală. Am răspuns la un anunț pentru o recepționeră de secretariat. Am aplicat, am făcut interviul. Mi-au spus că caută o persoană pentru secretariat, HR. Am confirmat că sunt disponibilă. M-am dus acasă și după un timp m-au sunat înapoi spunând că jobul a fost deja luat, dar mi-au putut oferi un loc de muncă într-un call center ”.

Și plata? «Minim: 700 euro brut pe lună, timp de 6 zile pe săptămână. La Londra lucram 40 de ore pe săptămână, 8 ore pe zi, dar câștigam de la 1.300 la 2.100 de lire pe lună, ca recepționer în administrație, în funcție de companii».

Femeia a întâlnit realitatea incredibilă a centrelor italiene de angajare, care nu acordă niciun sprijin persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, și s-a ciocnit cu oferte de muncă nedemne și chiar ilegale: „Mi-au oferit chiar să câștig 1200 de euro pe lună, dar mi-ar fi dat doar 800, restul trebuia să restitui în numerar, e absurd. În Italia nu există salariu minim ca în alte țări europene, motiv pentru care vedem oferte indecente pe piața muncii, te împing să accepți ilegalitatea”.
>>> Citește și: Tinerii din Italia au chef de muncă? Povestea unui întreprinzător : «Să nu mai aud de șomajul tinerilor»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Nuntă nebună bătaie români

”Nuntă nebună” la Settimo Milanese, bătaie între români: răniți duși la spital, inclusiv două femei însărcinate

Româncă de 37 de ani moare brusc la Roma

Româncă de 37 de ani moare brusc pe canapea la Roma: „Credeam că doarme”