in

Sabaudia, zilieri drogați ca să munceasă mai mult, cel puțin 10 au murit din cauza supradozelor

Substanțe narcotice pentru a rezista la oboseala extremă a muncii pe câmp, cu schimburi de la 12 la 16 ore pe zi. Până nu demult, indienii angajați în mediul rural foloseau aproape exclusiv bulbi de mac pentru a rezista: în faza finală a extracției de heroină se obțin semințe care au un efect uimitor care ajută să nu simți oboseala.

Dar acum s-a descoperit ceva nou: muncitorii exploatați au început să utilizeze sistematic droguri cu ingrediente active care se încadrează în categoria medicamentelor.

Pe 25 mai, carabinierii din Latina au arestat un medic din Sabaudia, Sandro Cuccurullo, acuzat că a emis aproximativ o mie de rețete către 222 dintre clienții săi de naționalitate indiană, aproape toți muncitorii din mediul rural pontin, pentru obținerea a peste 1.500 de cutii a unui medicament stupefiant categoria D, cu ingredientul activ al oxicodonei.

Evident, niciun scop terapeutic, ci doar nevoia de a limita senzația de oboseală după ore de muncă sub soare, în câmpurile agricole ale numeroaselor ferme dintre Sabaudia și Terracina.

Mulți indieni au trecut la droguri dure, unii au murit de supradoze în câmp. Cel puțin 10, scrie Il Messaggero.

Este pentru prima dată când un medic este arestat pentru o acuzație atât de gravă, dar asta nu este tot. Cuccurullo ar fi atestat și scutiri de plată false, procurând medicamente fără costuri, suportate în întregime de sistemul național de sănătate.

Românii care au muncit în agricultură în Italia primesc acum un bonus de 800 de euro

Ancheta carabinierilor a fost numită „No pain” sau „fără durere”, deoarece acesta era scopul: drogarea muncitorilor exploatați de caporalii din mediul rural din Pontina pentru a-i face și mai productivi. În afară de medic, sunt cercetați și un avocat, un farmacist și un cetățean de naționalitate marocană, acesta din urmă fiind beneficiarul unei interdicții de ședere în provincia Latina.

Farmacistul și avocatul, precum și medicul, au primit în schimb o măsură de interdicție preventivă care dispune suspendarea din profesie pentru un an. Cei patru destinatari ai măsurilor sunt cercetați, din diferite motive, pentru prescrierea ilicită a medicamentelor cu acțiune narcotică, sprijinirea și stimularea imigrației ilegale, fraudă procedurală, fals și fraudă împotriva statului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 4]

Vizitați Grădinile Pontificale de la Castel Gandolfo, vor fi deschise publicului în mod prelungit în acest weekend

Varese, româncă de 34 de ani, arestată după ce a lovit doi taximetriști și alți doi polițiști chemați să intervină pentru a o calma pe femeie