Menu
in

În Italia 5,6 milioane de oameni în sărăcie absolută. Aproape 1,4 milioane sunt copii


* Știri Italia * Sărăcia absolută în Italia * Raportul Istat: sărăcie mai mare în Sud, se îmbunătățește în Nord. 1,9 milioane de familii implicate.

Sărăcia absolută în Italia

În Italia 5,6 milioane de oameni în sărăcie absolută.

În 2021, puțin peste 1,9 milioane de familii (7,5% din total, de la 7,7% în 2020) și aproximativ 5,6 milioane de persoane (9,4%, la fel ca anul trecut). afirmă ISTA într-un raport citat de ANSA.

Istat indică acest lucru, subliniind că, prin urmare, sărăcia absolută „confirmă în mod substanțial maximele istorice atinse în 2020, anul începutului pandemiei din cauza Covid-19”.

Ce este sărăcia absolută

Ce se înțelege prin sărăcia absolută?  Familiile și persoanele care nu își pot permite cheltuielile minime pentru a duce o viață acceptabilă sunt considerate a fi în sărăcie absolută . 

Pragul de cheltuieli sub care oamenii sunt absolut săraci este definit de Istat prin coșul sărăciei absolute. Aceasta include setul de bunuri și servicii care, în contextul italian, sunt considerate esențiale. De exemplu cheltuielile pentru casă, cele pentru sănătate și îmbrăcăminte. Evident, cuantumul acestor cheltuieli variază  în funcție de locul în care locuiește familia, componența acesteia și alți factori precum vârsta membrilor. 

Minori în sărăcie absolută

Există aproape 1,4 milioane de minori în sărăcie absolută. Cauza acestei stabilități substanțiale, explică Istat, este atribuită diverșilor factori, în special unei creșteri mai limitate a cheltuielilor de consum ale familiilor mai puțin înstărite.

Un consum mai mare nu compensează inflația.

În ceea ce privește minorii, în 2021, sărăcia absolută în Italia afectează 1 milion 382 mii de copii (14,2%, față de 9,4% dintre indivizi la nivel național). L’ incidenţa variază de la 11,4% în Centru până la 16,1% în Sud.

Sunt aproape 762 de mii de familii aflate în sărăcie absolută în care se află minori, cu o incidență de 12,1% (stabilă față de 2020), mai arată raportul Istat.

Sărăcia absolută mai mare în sud

În 2021, sărăcia absolută este și mai mare în Sud, în timp ce se îmbunătățește în Nord pentru familii și persoane.

De altfel, anul trecut, indică Istat, incidența familiilor în sărăcia absolută se confirmă ca mai mare în Sud (10,0%, de la 9,4% în 2020), în timp ce scade semnificativ în Nord (6,7% de la 7,6%), mai ales în nord-vest (6,7% de la 7,9%).

Dintre familiile sărace, 42,2% locuiesc în Sud (38,6% în 2020) și 42,6% în Nord (47,0% în 2020). Prin urmare, subliniază Institutul, proporția înregistrată în 2019 este restabilită, când familiile sărace ale ţării noastre erau împărţite aproape egal între Nord şi Sud.

Familii numeroase

Se înrăutățește starea familiilor cu cel mai mare număr de membri. În 2021, incidența sărăciei absolute este de fapt mai mare în rândul celor mai numeroase gospodării: ajunge la 22,6% la cele cu cinci sau mai mulți membri și la 11,6% la cele cu patru; semnele de ameliorare provin de la familiile de trei (de la 8,5% la 7,1%) și de la doi membri (de la 5,7% la 5,0%).

Acest lucru este indicat de raportul Istat privind sărăcia absolută.

Raport 2021: Vești îngrijorătoare de la Istat: în Italia 5,6 milioane de persoane în sărăcie absolută, nordul țării cel mai afectat

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version