in

Școlile în Italia se vor redeschide în luna SEPTEMBRIE. Conte: ”Este în joc sănătatea copiilor noştri”

Premierul italian Giuseppe Conte a promis duminică redeschiderea şcolilor din ţara sa în luna septembrie, subliniind că o eventuală reluare a cursurilor în timpul verii ar fi pus în pericol ”sănătatea copiilor”, transmite presa italiană.

”Şcoala se află în centrul gândurilor noastre şi se va redeschide în septembrie. Toate scenariile pregătite de un comitet de experţi prevăd riscuri ridicate de contagiune în cazul redeschiderii şcolilor înainte (de septembrie). Este în joc sănătatea copiilor noştri, a declarat Conte într-un interviu publicat duminică de cotidianul italian La Repubblica.

Instituţiile de învăţământ italiene au fost închise la începutul lunii martie din cauza epidemiei de COVID-19, care a cauzat deja moartea a peste 26.000 de oameni, ceea ce face din Italia ţara europeană cea mai afectată de noul coronavirus.

De asemenea, şeful executivului italian a confirmat că guvernul de la Roma lucrează la un plan de relaxare treptată a restricţiilor şi de redeschidere activităţilor industriale începând cu data de 4 mai.

Planul, care vizează redeschiderea unei mari părţi a companiilor, mergând de la sectorul manufacturier la construcţii, va fi prezentat ”cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare”, dar întreprinderile vor trebui să asigure ”o respectare riguroasă a protocoalelor de securitate”, precum distanţarea socială şi purtarea măştii.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.at/cand-se-pot-intoarce-in-romania-ingrijitorii-de-batrani-din-austria-ii-sfatuiesc-pe-oameni-sa-nu-isi-arunce-banii-pe-fereastra/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bilanț care dă speranțe Italiei: Numai 260 de decese în ultimele 24 de ore, cea mai mică cifră de 40 de zile

Italia, numărul persoanelor lovite de sărăcie a crescut în mod alarmant, patru milioane de persoane au nevoie de ajutor