in

Secetă extremă în Italia, se raționalizează apa în sute de localități. „Interzisă udarea grădinilor și umplerea piscinelor”

* Știri Italia * Secetă extremă în Italia * Începe raționalizarea apei în sute de localități. Râul Pad aproape a secat, lacurile sunt la niveluri minime. Lombardia și Piemonte vor să declare stare de urgență. Dar probleme sunt în numeroase regiuni.

Raționalizarea apei

Seceta a început deja să lovească. De la 6 dimineața până la miezul nopții, administrația localității Tradate din provincia Varese impune limite de utilizare a resurselor de apă.

Primarul din Tradate a semnat o ordonanță care interzice udarea livezilor și grădinilor, spălarea mașinii și umplerea piscinelor. Prevederea, publicată pe 15 iunie, urmărește limitarea risipei de apă potabilă și prevede amenzi cuprinse între 25 și 500 de euro pentru cei care nu respectă regulile.

Secetă extremă în Italia

În Lombardia, provincia Bergamo este printre cele mai afectate, cu 25 de municipalități care riscă să raționalizeze apa potabilă, dar situația este critică pe întreg teritoriul. Regiunea este pregătită să ceară stare de urgență din cauza secetei care compromite deja recoltele.

Alertă roșie în Piemonte

Piemonte este în aceeași situație. În estul Piemontului, unsprezece municipalități sunt în plină alertă roșie cu cisterne, închiderea distribuției de apă pe timp de noapte.

„În momentul de față în Piemont sunt 170 de municipii cu ordonanțe adoptate sau în curs de adoptare privind utilizarea conștientă a apei potabile , adică destinate în scopuri alimentare, și pentru limitarea sau interzicerea utilizărilor improprii și 10, concentrate în zona Novara, cei care au fost nevoiți să recurgă la întreruperea peste noapte a aprovizionării”.

Este declarația lui Alberto Cirio, președintele Regiunii, care se alătură astfel listei guvernanților (locali și regionali) îngrijorați de condițiile din teritoriu , fără apă de luni de zile, scrie Il Fatto Quotidiano.

În provincia Savona au fost emise ordonanțe prin care se invită populația să folosească apa doar pentru uz casnic, fără a uda grădinile, evitându-se orice risipă posibilă, cu prevederea raționalizării apei la anumite ore și redeschiderea acesteia doar atunci când e nevoie, dimineața, la prânz și seara și apoi închisă.

Secetă în Toscana, unde absența ploii agravează o situație de suferință severă a apei . Autoritatea de apă din Toscana invită toate municipiile să dispună, de acum până pe 30 septembrie, limitarea consumului de apă doar în scopuri esențiale igienice și casnice.

Italia, seceta devine o problemă din ce în ce mai gravă, daune agriculturii și alimentării cu apă potabilă

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
tigari treviso

Amendă imensă pentru o româncă prinsă pe aeroportul din Treviso cu țigări ascunse în bagajul de cală: 50.000 de euro!

Teatru românesc la Padova, în 20 iunie: „O noapte furtunoasă” de Ion Luca Caragiale