in

Sicilia, exploatarea românilor nu se mai oprește: plătiți cu un euro pe oră, arestați doi întreprinzători italieni

Îi plăteau pe români un euro pe oră. Doi frați italieni, de 50 și 45 de ani au fost arestați de carabinieri pentru că au exploatat cinci muncitori români la o fermă zootehnică din Sicilia. Acum se află în arest la domiciliu. A fost denunțat și tatăl de 81 de ani al acestora și au fost aplicate sancțiuni în valoare de 150.000 de euro.

Doi frați, patroni ai uneia dintre întreprinderile inspectate de carabinierii din Catania și Caltagirone, au fost arestați pentru condițiile de muncă inumane în care îi obligau pe cinci români să lucreze.

Angajații lucrau la negru, fără asigurare medicală și de protecție socială, timp de peste 15 ore pe zi, cu începere de la 4 dimineața, 7 zile din 7 și pentru circa un euro pe oră. Erau cazați într-un bordei de câțiva metri pătrați, cu o singură baie și în condiții extrem de proaste, poziționată lângă unul dintre grajdurile în care erau adăpostite animalele. Cei doi frați arestați au 50 și 45 de ani, tatăl denunțat are 81.

Carabinierii au sancționat întreprinderea cu circa 150.000 de euro. Arestații au fost plasați în arest domiciliar până la proces. În același timp, în zona localității Paternò o altă echipă de carabinieri din Catania, sprijinită de militarii locali, s-a postat în principalele piețe din localitate, unde se suspecta prezența unor caporali care se ocupau cu recrutarea de forță de muncă la negru, și filându-l pe unul au descoperit o fermă legumicolă în care lucrau la negru zece muncitori români din totalul de 15.

Patronul firmei a primit sancțiuni administrative de circa 30.000 de euro și i s-a impus plata unor contribuții restante de circa 10.000 de euro.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Concert de Sărbători organizat la Roma de Asociația Românilor din Italia

Ministerul Diasporei confirmă numărul uluitor al românilor emigrați: ”Estimat în acest moment la aproape 10 milioane”.