in

Situație alarmantă: 250.000 de italieni cu Parkinson, număr mare de cazuri în rândul tinerilor

Parkinson, boala a cărei nume te și temi să-l pronunți, date fiind capacitățile sale degenerative asupra echilibrului fizic și mental, în Italia afectează circa 250.000 de persoane, dintre care jumătate încă la vârsta muncii.

Cifre sortite să se dubleze în următorii 15 ani, din moment ce în fiecare an se înregistrează circa 6.000 de noi cazuri. Boala marilor creiere – în trecut a agresat personalități precum Papa Giovanni Paolo II, liderul palestinian Yasser Arafat – asociază virulenței sale costuri deosebit de mari. Cheltuiala în sarcina Serviciului Sanitar Național ajunge la 1,3 miliarde de euro anual.

Bolnavii de Parkinson sunt tot mai tineri: o persoană din cinci are mai puțin de 50 de ani la momentul apariției simptomelor inițiale. ”În ultima vreme apare un număr mai mare de cazuri în rândul tinerilor față de trecut, deși nu știm dacă această creștere este datorată în mod substanțial unei mai bune abordări a bolii, adică cu mai mare precizie diagnostică și acuratețe a medicului în identificarea simptomelor”. Acesta este cadrul conturat de Nicola Modugno, responsabil al Centrului Parkinson de la Institutul Neurologic Mediteranean Neuromed din Pozzili (Isernia).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vin alegerile: două milioane de buletine de vot în diaspora

Firenze, numele unei românce, batjocorit și după moarte: piatra funerară vandalizată în parcul care poartă numele Andreei Zamfir