in

Șoc în Italia: Premierul Giuseppe Conte și cabinetul de miniștri, cercetați penal pentru gestionarea crizei COVID-19

Procuratura din Roma a deschis o anchetă pe numele premierului italian Giuseppe Conte și Cabinetului de miniștri ca urmare a plângerilor depuse de asociații, cetățeni și avocați din Italia.

Societatea civilă acuză Executivul italian că a impus cu întârziere măsurile sanitare pentru combaterea epidemiei de coronavirus, iar consecința a fost provocarea a peste 35.000 de victime.

Comitetul Victimelor de COVID-19 din Bergamo, împreună cu un fost militar, au descoperit că protocoalele epidemiologice nu au mai fost actualizate din 2006, conform Mediafax.

Guvernul italian, în frunte cu premierul Giuseppe Conte, a primit, joi, 13 august, înștiințarea că va fi anchetat privind modul în care a gestionat criza sanitară în ultimele luni.

Deși epidemia pare sub control în Italia, premierul Conte a anunțat posibilitatea prelungirii stării de urgență: ”Este o decizie colectivă pe care o vom lua în Consiliul de miniştri”

Sesizată de victimele pandemiei şi de avocații acestora, Procuratura Romei va audia depozițiile demnitarilor italieni, notează Mediafax.

Societate civilă din Italia acuză autorităţile că au luat mult prea târziu decizia de a închide zonele roşii pentru a preveni răspândirea virusului SARS-COV-2. Pe aceeași linie merge și Comitetul victimelor Covid19 „Noi Denunciamo” ,dar la Tribunalul din Bergamo, cel mai afectat oraș al pandemiei.

Cu sprijinul fostului general Pier Paolo Lunelli, expert NATO în războaie bacteriologice, comitetul va prezenta un raport care demonstrează că ultimul protocol epidemiologic al Italiei datează din 2006.

Asociația reprezintă 250 de familii ale victimelor de Covid19 din Bergamo.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mafiot italian se ascundea în București. Unul dintre cei mai mari traficanți de droguri din Italia, prins în România

Tragedie pe o șosea din Italia. Româncă moartă într-un grav accident, sub privirile celor doi copii ai săi