in

Tabăra de romi River Village: după ce le-a promis 3000 de euro, Primăria Romei a decis evacuarea forțată

Poliţia italiană a început evacuarea unei tabere de romi din apropierea capitalei, ignorând o decizie a justiţiei europene de a suspenda demolarea acesteia. Este a doua tabără de romi desfiinţată de autorităţi în tot atâtea săptămâni. Printre cei evacuaţi se numără şi mulţi originari din România. Asta după ce Primăria Romei propunea fiecărei familii câte 3.000 de euro pentru a se întoarce acasă, numind-o repatriere voluntară. Până în 30 septembrie se anunțase că se mai pot face înscrieri.

Romii din Roma primesc 3000 de euro să plece în România. Cine le poate interzice să se întoarcă?

În jur de 300 de romi locuiau în barăcile din tabăra River Village din apropiere de Roma. Câteva zeci de poliţişti i-au supravegheat strângându-şi bagajele şi părăsind locul. Televiziunile italiene au difuzat imagini cu zeci dintre ei, inclusiv copii, cu saltele şi bagaje îngrămădite în faţa barăcilor, protestând. Unii dintre romi spun că au fost bruscaţi şi atacaţi cu spray lacrimogen.

Ne-au scos afară cu forţa. Ne-au apucat de mâini aşa şi l-au luat cu ei pe Marcello. Ne-au împins şi pe noi, femeile”, spune o femeie.

Acţiunea de azi e doar punerea în aplicare a unui ordin al Consiliului Municipal şi primarului. Am acţionat cu ajutorul poliţiei centrale, dar până la urmă n-a fost nevoie de intervenţia lor”, a precizat Antonio Di Maggio, comandantul poliţiei locale, citat de ProTV.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului ceruse Italiei să o amâne şi să spună unde vor fi cazaţi romii. Primăria a considerat însă demolarea taberei drept o urgenţă de sănătate publică. Nu e clar ce se va întâmpla cu oamenii care locuiau acolo.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, administratorul de sprijin contra îngrijitoarei: cine câştigă? Avocatul răspunde

Jesolo, a murit înecat sub ochii iubitei. Românul avea 26 de ani și era rezident în Italia