Menu
in

Tragedie în Italia: 14 morți și un copil grav rănit într-un accident de telecabină. MAE: Nu sunt români printre victime

Cel puțin 14 oameni au murit duminică în nordul Italiei, după ce o telecabină s-a prăbușit. Printre victime sunt cinci cetățeni israelieni, între care un copil, iar alt copil se zbate între viață și moarte. Tragedia a avut loc într-o zonă de altitudine, în timp ce telefericul urca din staţiunea Stresa, aflată pe malul lacului Maggiore, către vârful Mottarone, în regiunea Piemont.

Telecabina se afla în urcare, la aproximativ 100 de metri de vârful muntelui, în momentul în care s-a rupt un cablu. 

„Suntem devastați în durere”, a declarat primarul din Stresa, Marcella Severino.

Aceasta a explicat, într-o declarație preluată de televiziunile italiene, că unele dintre victime au fost găsite prinse între fiarele cabinei de teleferic, iar altele au fost aruncate, în cădere, în zona împădurită.

În imaginile transmise de pompieri se văd rămăşiţele cabinei care s-a prăbușit într-o zonă împădurită extrem de abruptă, ceea ce a îngreunat mult accesul salvatorilor.

Telecabina transporta 15 persoane.

O problemă de suprasarcină pare să fie exclusă, deoarece aceste cabine pot transporta peste 35 de pasageri. Cabina a căzut de la o înălţime de aproximativ 20 metri şi s-a rostogolit la vale până s-a izbit de un copac.

„Telecabina era foarte aproape de a ajunge la Mottarone. La un moment dat, însă, a început să dea înapoi şi, probabil, s-a lovit de pilonul de pe traseul de întoarcere şi a fost ejectată”, a mai declarat primarul Marcella Severino.

Telecabina trecuse prin ample operațiuni de modernizare între 2014 și 2016, care au costat peste 4 milioane de euro.

Autoritățile italiene anunță că au deschis o anchetă penală pentru omucidere multiplă și vătămare prin neglijență, dar în același timp, studiază și ipoteza unui atac la adresa siguranței transportului public, scrie Corriere della Sera.

MAE: Nu sunt români printre victime

Ministerul Afacerilor Externe precizează, în legătură cu accidentul de teleferic din staţiunea italiană Stresa, din regiunea Piemont, că, până la acest moment, autorităţile locale nu au notificat oficiul consular cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime, iar la nivelul Consulatului General de la Torino nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă.

Ministerul de Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Torino, s-a autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media referitoare la incidentul produs la data de 23 mai, în staţiunea Stresa, regiunea Piemont, şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a obţine informaţii cu privire la identitatea persoanelor afectate, precizează MAE într-un comunicat, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, până la acest moment, autorităţile locale nu au notificat oficiul consular cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime, iar la nivelul Consulatului General nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest accident.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version