in

Ulei de masline extravirgin, alarmă pentru pesticide. Mărci italiene care trebuie evitate

 Știri Italia – Ulei de măsline extravirgin italian testat, rezultate alarmante – Printre cele 19 mărci examinate în cadrul unui test german se afșă și mărcile italiene De Cecco, Filippo Berio, Farchioni, Primadonna. Multe sunt contaminate și trebuie evitat consumul.
>>> Italia, magazin cu alimente românești, controlat de poliție: peste 100 de kg de produse confiscate și distruse

Ulei de măsline extravirgin italian testat, rezultate alarmante

Uleiul de măsline extravirgin iese rău la analize: dintre cele 19 mărci analizate de un test german, care a penalizat produsele pentru prezența uleiurilor minerale și a pesticidelor, precum și cea din cauza lipsa cerințelor pentru calitatea „extra virgin”, există și unele uleiuri italiene sau uleiuri vândute în Italia.

Rezultate dezampgitoare au obținut uleiurile De Cecco, Filippo Berio, Farchioni, Casolare bio Farchioni, Primadonna (Lidl).

Cele mai mari probleme care au fost găsite în aceste produse au fost contaminarea cu uleiuri minerale. În plus, au fost găsite și urme de plastifianți sau pesticide , dar în procente mici și întotdeauna în limitele legale. Hidrocarburile uleiurilor minerale sunt un grup mare de substanțe diferite; cele găsite în produsele în cantitate mare sunt hidrocarburile aromatice, sau MOAH, prezente într-o treime din produse.

>>> Uleiul de măsline, testat în Germania: aproape toate produsele eșuează

Pesticide în ulei de măsline extravirgin, De Cecco printre mărcile afectate

Prin urmare, uleiul de măsline extravirgin italian nu iese foarte bine la test. Filippo Berio a ieșit cel mai rău din test pentru conținutul de uleiuri minerale „crescute semnificativ” și MOAH, urme de IPA, plastifianți și, de asemenea, două pesticide (inclusiv un insecticid, deltametrin).

Compania a răspuns prompt, precizând că produsul din Italia nu este același cu cel vândut în supermarketurile germane. Uleiul De Cecco a fost penalizat pentru prezența uleiurilor minerale „crescute semnificativ”, pentru prezența MOAH, urme de hidrocarburi aromatice policiclice (HAP) și un pesticid (nespecificat). Dennree (Farchioni) și produsele Casolare bio Farchioni au ulei mineral „crescut semnificativ”, dar și MOAH și IPA, scrie affaritaliani.it.

Rovigo, camion cu produse alimentare românești fără etichete, Garda de Finanțe confiscă marfa

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3.5]
orban diaspora

Ludovic Orban vine în Italia și lansează filiala Forța Dreptei Diaspora, prezenți membri din multe țări ale Europei

cutremur marche

Cutremur în Marche! Epicentrul la 8 km, magnitudinea 5,5, trenuri suspendate, școli închise