in

Un cerșetor român a devenit subiect de dezbateri publice la Trieste. ”Ne cerem scuze în numele oraşului ”

Un cerşetor român a fost umilit de viceprimarul oraşului Trieste din Italia, însă a devenit subiectul unei campanii umanitare după ce italienii l-au criticat în termeni duri pe politician.
 
Totul a început în urmă cu câteva zile atunci când viceprimarul oraşului Trieste, Paolo Polidori, a postat pe Facebook mai multe imagini în care arunca la gunoi hainele şi păturile cerşetorului român. Ulterior, politicianul a precizat că s-a spălat de mai multe ori pe mâini de teamă să nu se îmbolnăvească din cauza românului, scrie observator.tv
 
Gestul politicianului a venit după ce românul ar fi fost obligat, printr-o sentinţă a unei instanţe locale, să părăsească oraşul Trieste după ce ar fi cerşit şi i-ar fi deranjat pe oameni. După ce Polidori a postat pe reţeaua de socializare imaginile în care îl umilea pe cerşetorul român, oamenii din oraş au demarat o campanie umanitară de amploare.
 
De atunci, mii de oameni de pe web și din lumea politică italiană au intervenit indignați pentru acest gest.  În prezent, Mihai se află într-un hotel din apropierea orașului Trieste, unde a fost primit de comunitatea română și de președintele Andreescu Felix Aurelian, scrie dagospia.com.
 
Mesej spune că a sosit în Italia din România cu mulți ani în urmă. El spune că a scăpat de dictatura lui Ceaușescu.
 
„În 1989, am fost pe străzi pentru a demonstra – spune el – atunci m-am speriat și am fugit. Am ajuns în Civitavecchia în 1997. Am cerut în mod repetat azil politic, dar în zadar”. El nu are cazier judiciar, dar pe 3 decembrie a primit o hârtie de la poliția locală. Pe 12 octombrie documentele i-au fost furate și nu a știut ce să facă.
În zilele următoare au urmat un întreg val de reacţii după ce cerşetorul român a fost umilit la Trieste. Locuitorii oraşului Trieste au scris un mesaj pe o bucată de carton pe care au lăsa-o în locul în care cerşetorul român îşi făcea veacul.
 
„Dragă prieten, sperăm ca în această noapte să nu îţi mai fie frig. Ne cerem scuze în numele oraşului Trieste„, este mesajul transmis de locuitorii din Trieste.
 
Ieri dimineaţă, zeci de oameni au adus mâncare, haine groase şi pături în locul în care românul stă pe stradă.
 
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Opt români au băgat în spital doi carabinieri. Presa italiană: ”În America i-ar fi împușcat pe toți opt”

Roma, român urmărit de poliție, se împiedică și își rupe gâtul după ce furase o mașină