in

Un italian și un român s-au căsătorit în Sicilia. Rosario și Alex, o poveste de iubire și politică

Au ales ca să se căsătorească data de 27 ianuarie, tocmai de ”Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului”, pentru a sublinia lungul drum de la exterminarea nazistă la legea privind uniunile civile. Pasul a fost lung. Ani de lupte pentru libertate personală și pentru drepturile fundamentale, cum este acela de a fi pur și simplu recunoscuți ca persoane, de a fi recunoscuți ca familie.

Comunitatea gay messineză a participat cu bucurie la uniunea civilă a președintelui Arcigay Messina, Rosario Duca, de 55 de ani, cu Alexandru Ioan Pascu, român de 30 de ani.

Ceremonia s-a desfășurat la Meri, localitate în provincia Messina, și a fost oficiată de primarul localității, Filippo Gerbasio Bonasinga.

Cei doi soți s-au cunoscut în urmă cu trei ani într-o discotecă și imediat s-au îndrăgostit. Au conviețuit și astăzi în sfârșit visul lor s-a realizat în interiorul unei săli de consiliu aglomerată.

După ce și-au promis iubire veșnică și au făcut schimb de verighete, a luat cuvântul președintele de la Lelat Messina, Anna Maria Garufi, care a amintit obiectivele atinse în ultimii ani datorită legii privind Uniunile Civile ce a permis să se doboare atâtea ziduri homofobe.

Jurnalista Palmira Mancuso i-a felicitat din partea tuturor colegilor prezenți, apoi a fost rândul lui Alessandro Russo de la Pd și la final a surorii lui Rosario Duca care a citit o poezie cu adevărat emoționantă.

La finalul ceremoniei, clasicele fotografii rituale, aruncarea orezului și mulțumiri din partea soților foarte emoționați și fericiți să îmbrățișeze atâți amici care au dorit să fie prezenți la această ceremonie de neuitat, scrie tgme.it.

 

Un român în clanul mafiot Spada din Ostia: «Așa am dat foc agenției imobiliare»

Asociația Românilor din Italia continuă ciclul de acțiuni umanitare “SOS Romania”