in

Un primar din Italia propune acoperirea crucilor din cimitirul orașului pentru a nu-i ofensa pe cei de alte religii

Primarul orășelului Pieve din Cento (provincia Bologna) a inițiat o propunere prin care crucile din cimitirul municipal să fie acoperite pentru a-i nu-i ofensa pe cei de altă credință, informează Tgcom 24, citat de activenews.ro.

Sergio Maccagnani (PD) își dorește să pună toate crucile de la morminte într-o capelă, să le acopere și să transforme noua clădire într-un loc de rugăciune pentru toate religiile.

Inițiativa sa a fost întâmpinată cu proteste din partea locuitorilor.

„Noi îi respectăm pe toți, dar nu trebuie să se atingă nimeni de mormintele morților mei”, a spus o doamnă intervievată de cei de la TG24.

Un domn a recomandat autorităților „să se acopere ei, nu crucile”. Unii pun însă, problema și invers: „Dacă am încerca să acoperim simbolurile musulmane, ce s-ar întâmpla?”.

În fața protestelor comunității, primarul a părut că dă înapoi, afirmând că opoziția încearcă să transforme chestiunea într-una politică, având în vedere discuțiile despre migranți din Italia.

Tot în provincia Bologna, acum doi ani, primarul din Castenaso, Stefan Sermenghi, a modificat scena Nașterii Domnului pentru a-i sensibiliza pe locuitori față de migranți: pruncul Iisus nu se mai naște într-un staul cu animale, ci într-o barcă pneumatică, de genul celor folosite de imigranții ilegali pentru a intra în Italia. Biserica Romano Catolică a protestat la vremea respectivă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Klaus Iohannis vine în Italia, se întâlnește cu premierul Giuseppe Conte

Situaţia la frontieră: s-a dublat traficul la punctele de trecere, peste 200.000 de persoane în ultimele 24 de ore