in

Un sfert dintre italieni crede în teorii conspiraționiste legate de coronavirus. ”A fost creat în laborator și eliberat intenționat”

Unul din patru italieni crede în teoriile conspiraționiste în ceea ce privește epidemia de Covid-19, în special că virusul a fost creat în laborator pentru a modifica echilibrele mondiale sau că nu există și este folosit ca pretext pentru a controla oamenii, potrivit unui sondaj publicat marți și citat de AFP.

Un italian din cinci, 20%, crede că ”virusul a fost creat în laborator și eliberat intenționat” pentru a modifica echilibrele mondiale, în timp ce 5% cred că nu există și este folosit ca instrument pentru a controla oamenii și economia, potrivit acestui sondaj realizat de societatea SWG pe un eșantion de 800 de persoane pentru televiziunea La7. Marja de eroare este de 3,4%.

În rândul adepților teoriilor conspiraționiste, 33% cred că virusul a fost creat de China pentru a slăbi celelalte țări, 21% că multinaționalele web-ului se află la origine, cu scopul de a se îmbogăți, în timp ce 20% consideră că a fost creat de elitele mondiale pentru a instaura o dictatură sanitară. 16% atribuie apariția virusului temutei mafii, pentru a se îmbogăți și a-și spori puterea.

În ceea ce privește vaccinul, 44% spun că se vor vaccina fără îndoială, 26% doar dacă este obligatoriu. În schimb, 11% nu ar face-o nici dacă ar fi obligatoriu, în timp ce 19% nu știu încă sau nu s-au decis.

Persoanele intervievate se arată foarte critice față de tineri, apreciind că aceștia sunt principalul vector de transmisie a Covid-19. Astfel, 71% se declară de acord cu fraza următoare: ”Tinerii de azi au crescut în bunăstare, totul li datorează și nu sunt dispuși niciunui sacrificiu pentru binele comun”.

Italia, prima țară afectată de noul coronavirus, în februarie, a depășit luni pragul de 50.000 de morți, la peste 1,4 milioane de cazuri pozitive.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

De duminica viitoare intră în vigoare noua versiune a rugăciunii ”Tatăl Nostru”, iată ce modificare va avea

Nenorocire în Italia, număr uriaș de decese, astăzi 853 de morți