in

Cuneo, 50 de vaci moarte în câteva minute, după ce au mâncat sorg: „Au căzut ca muștele”

Știri Italia – 50 de vaci moarte în Cuneo – În Sommariva del Bosco, în provincia Cuneo, 50 de vaci au murit după ce au mâncat sorg, o cereală care în condiții de secetă dezvoltă o toxină otrăvitoare.

50 de vaci moarte în Cuneo

Aproximativ cincizeci de vaci au fost găsite moarte în Sommariva del Bosco, în provincia Cuneo: ingerarea de sorg, o cereală care, din cauza secetei, ar fi putut dezvolta niște toxine otrăvitoare, cel mai probabil le-a ucis.

Episodul a avut loc în ferma lui Giacomino Olivero, un crescător de vite din rasa piemonteză. Se fac analize aprofundate pentru a stabili care au fost cauzele decesului.

„Au căzut ca muștele”

Fermierul și-a dus cele 160 de vite la păscut pe propriul teren cultivat cu sorg, la aproximativ un kilometru de grajduri. După ce au păscut, animalele au început să tremure, să cadă și să se sufoce, iar câteva zeci au murit în câteva minute.

„Au căzut ca muștele” – a spus fermierul, intervievat de Corriere.

De la Institutul Zooprofilactic au explicat că unele tipuri de sorg, dacă sunt tinere, în condiții de secetă severă pot dezvolta substanțe toxice, inclusiv acid cianhidric, care este letal pentru bovine și rumegătoare în general.

Potrivit lui Elia Dalmasso, președintele Asociației Crescătorilor Regionali din Piemont, ceea ce s-a întâmplat este „un eveniment neașteptat care ne-a lovit pe toți. Fermierii știu că sorgul și porumbul, dacă sunt sub stres hidric, pot produce toxine: cei care cresc vaci de lapte știu bine acest lucru. Niciuna, totuși, se aștepta un rezultat atât de grav”.

A dat cu mașina peste două vaci pe o șosea din Torino, mașina răsturnată, animalele moarte, șoferul nevătămat

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Petru Lupu, 29 de ani, a ieșit cu prietenii să se răcorescă și s-a înecat într-un lac, la Milano

copil ucis milano

Milano, copil de 11 ani, ucis de o mașină în timp ce mergea pe bicicletă, șoferul s-a predat după câteva ore