in

Verona, româncă de 31 de ani, insultată şi bătută în plină stradă pentru că vorbea românește: ”Straniera di m…”

Atac rasist şocant, la sfârşitul săptămânii trecute, în cartierul italian Veronetta din Verona. O româncă de 31 de ani a fost insultată şi bătută în plină stradă, după ce a fost auzită vorbind la telefon în limba română.

Incidentul a avut loc în plină zi, în timp ce tânăra vorbea la telefon cu mama ei, în limba română. Un individ a atacat-o, a lovit-o puternic cu piciorul, a înjurat-o şi i-a strigat „straniera di m…”.

Tânăra s-a prăbuşit la pământ, în timp ce agresorul a plecat ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. După ce şi-a revenit din şoc, românca s-a retras într-o pizzerie din zonă.

„Era vizibil supărată, confuză. Femeia era în şoc. Se tot întreba cum este posibil să se întâmple aşa ceva, mai ales că este în Italia de peste 20 de ani”, a declarat Vittoria, italiancă de 19 ani care a chemat imediat ambulanţa.

Tânăra româncă a fost dusă la spital, unde a avut nevoie de îngrijiri medicale. Presa din Italia, citată de observator.tv, scrie că românca nu ar fi depus plângere la poliţie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Peste un milion de persoane au tranzitat frontiera română în minivacanţa de Crăciun, recomandări pentru perioada Revelionului

Premieră la Vatican: Tribunalul micului stat a emis prima condamnare pentru spălare bani