in

Italia, ironizată de seleționerul Macedoniei, după ce a ratat calificarea la CM din Qatar: ”Victorie în stil italian”

”Victorie în stil italian”. Italia va vedea de acasă al doilea Campionat Mondial la rând, după un șocant 0-1 cu Macedonia de Nord. Cele mai importante ziare din Italia au criticat dur jocul naționalei lui Roberto Mancini.

Selecţionerul Macedoniei de Nord, Blagoja Milevski, a declarat, joi seară, că echipa sa a obţinut o victorie „în stil italian”, în meciul cu Italia, scor 1-0, din semifinalele barajului pentru Cupa Mondială.

”Victorie în stil italian”

„Am câştigat, după ce am marcat un gol din două şuturi pe poartă, este o victorie în stil italian…Sunt foarte mulţumit de jucătorii mei şi foarte mulţumit de această victorie. Sunt în special mulţumt de gol, am pregătit lucrurile în acest fel. Acum ne vom concentra la finala cu Portugalia”, a declarat Milevski

Astfel, Italia a ratat o finală de baraj cu Portugalia, care va trebui acum să treacă de Macedonia de Nord pe teren propriu pentru un bilet la turneul final din Qatar. 

Acest lucru i-a înfuriat pe jurnaliștii italieni, care nu s-au ferit să-i critice dur pe jucători. 

Cei de la Tuttomercatoweb condieră acest eșec ca fiind unul dintre cele mai rușinoase din istoria Squdarei Azzurra, chiar și peste înfrângerea cu Coreea de Nord, de la Campionatul Mondial din 1966.

„Mai batjocoritoare decât șutul lui Johansson deviat de De Rossi (n.r. – la precedentul baraj pierdut, cel cu Suedia), mai de neînțeles decât înfrângerea cu Coreea de Nord. Nu, de data aceasta nu există nicio explicație. Nu vom merge la Mondial, pentru a doua oară consecutiv. Și nu vom merge acolo la opt luni de la triumful european. 

Cum au titrat marile ziare din Italia eșecul umilitor cu Macedonia de Nord

„Dezastru” a fost adjectivul pe care italienii l-au folosit pentru a cataloga semifinala barajului pentru Campionatul Mondial, competiție la care Italia va lipsi pentru a doua oară consecutiv.

Reacția presei din Italia după eliminarea Italiei: 

  • Gazzetta dello Sport: „Dezastru Italia, batjocorită de Macedonia în minutul 92: suntem din nou în afara Campionatului Mondial!”
  • Tuttosport: „Dezastru Italia. Coșmar albastru: Mancini KO cu Macedonia și afară de la Campionatului Mondial”
  • Corriere dello Sport: „Incredibil, încă un dezastru: Italia a ieșit din nou de la Campionatului Mondial”
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministerul italian de Externe: „Italienii care pleacă să lupte în Ucraina comit o infracțiune”

refugiati bangladesh

Voiau să ajungă în Italia, închiși în camion, peste mașini de spălat, reținuți 31 de cetățeni din Bangladesh