in

Vreme rea și alerte meteo în Italia: alunecări de teren, ploi torențiale și vânt puternic de la Nord la Sud – VIDEO

Vreme rea și alerte meteo în Italia

Vreme rea și alerte meteo în Italia – Iată actualizările și ultimele știri de astăzi, marți 29 august 2023, cu privire la pagubele cauzate de vremea nefavorabilă și alertele meteo în Italia. După dificultățile din Nord, ciclonul Poppea se îndreaptă spre Centru.
>>> Ministrul Lollobrigida: În Italia „săracii mănâncă mai bine decât bogații”

Vreme rea și alerte meteo în Italia

Alertă meteo roșie nouă pentru o parte a Lombardiei, alertă portocalie pentru trei regiuni și alertă galbenă în 14 regiuni: și astăzi, marți, 29 august, va fi o zi de vreme rea în mare parte a Italiei. Avertizarea meteo emisă de Protecția Civilă pentru astăzi se aplică practic întregii peninsule, de la Nord la Sud. Ploi torențiale în timpul nopții în Roma, cu arbori căzuți și inundații. În Salento, o grindină a provocat daune automobilelor.

Ieri țara a fost puternic afectată de vremea rea, care a pus la încercare în special regiunile nordice. Ciclonul Poppea, venit din Europa de Nord, s-a abătut asupra regiunilor arcului alpin, aducând furtuni și chiar o răcire neobișnuită pentru sezon.

Și potrivit prognozei colonelului meteorolog Giuliacci, după Nord, ploile vor afecta în aceste ore și Italia Centrală și apoi Sudul, unde vremea nefavorabilă va dura cel puțin până la sfârșitul săptămânii, scrie fanpage.
Vine furtuna Ciaran, pericol de inundații în curând în Italia, ALERTA ROȘIE a Protecției Civile

Alertă meteo, regiunile expuse riscului astăzi

Astăzi, a fost declarată alertă meteo roșie pentru o zonă din Lombardia; alertă meteo portocalie pentru 3 regiuni, Friuli Venezia Giulia, Veneto și din nou Lombardia, iar alertă meteo galbenă pentru nu mai puțin de 14 regiuni. Acestea sunt Abruzzo, Calabria, Campania, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Lombardia, Molise, Piemonte, Toscana, Umbria, Veneto.

Vreme rea și alertă roșie în Lombardia: alunecare de teren cu bolovani în Varesotto

O alunecare de teren la Bisuschio, în Varesotto (Varese), a necesitat evacuarea a patru familii. Materialul s-a desprins de pe o pantă muntoasă și câteva roci au curs în aval, depășind plasele de protecție și punând în pericol câteva locuințe. Pompierii din Varese au intervenit la fața locului cu o autospecială și, după o inspecție, au dispus evacuarea a patru familii în mod preventiv.

Furtuni în Roma și în Lazio: două accidente cauzate de arbori căzuți

Roma s-a trezit astăzi sub ploaie după o ploaie torențială puternică care a lovit orașul în timpul nopții, cu străzi inundate și căderea de arbori și crengi. Zeci de rapoarte au fost făcute și pentru vântul puternic, iar cel puțin două accidente s-au produs din cauza copacilor căzuți pe litoralul roman. Statuia lui Neptun de la Ostia a fost, de asemenea, deteriorată de valuri.

Grindină cât mingi de tenis în Salento

O adevărată averse cu o grindină puternică a lovit noaptea trecută provincia Lecce, între Montesano, Specchia și Miggiano. Grindina, de mărimea mingilor de tenis, a spart parbrize, faruri și caroserii ale mașinilor parcate. Au fost de asemenea deteriorate terasele diferitelor localuri unde grindina a perforat mese și scaune de plastic. Numeroase sere au fost distruse și străzi și câmpuri din jur au fost inundate.

Apele înalte în Veneția, Mose-ul activat

Apele înalte încă amenință Veneția astăzi, forțând Mose-ul la un efort suplimentar. Barajele sistemului hidraulic retractabil, deja utilizate ieri pentru o înălțime maximă de 120 de centimetri în mare, au fost ridicate din nou astăzi la cele trei intrări ale lagunei.

Nivelul râului Po a crescut cu peste 2 metri în 24 de ore

Nivelul râului Po a crescut cu peste 2 metri în ultimele 24 de ore sub impulsul noilor valuri de vreme rea care au lovit Peninsula. Acest lucru reiese din monitorizarea Coldiretti a nivelului hidrometric la Podul Becca, cu privire la efectele ultimei perturbații care a provocat inundații ale râurilor și pâraielor, inundații, alunecări de teren și prăbușiri.

VIDEO – Alunecare de teren în Savoia, suspendate legăturile dintre Italia și Franța

O alunecare de teren uriașă a avut loc în ultimele ore pe autostrada A43, în Savoia franceză, provocând întreruperea parțială a traficului pe arteră către sud și suspendarea traficului feroviar între Franța și Italia. Traficul feroviar dintre cele două țări va rămâne închis pentru o perioadă încă nedeterminată: se presupune o întrerupere de o săptămână. Video mai jos

Alunecare de teren în Cortina d’Ampezzo, zeci de evacuați

Ciclonul Poppea a lovit Italia din Europa de Nord și a cauzat pagube și neplăceri în regiunile arcului alpin, aducând furtuni și o scădere puternică a temperaturilor. La Sestriere a fost înregistrată și o ninsoare care a determinat intervenția utilajelor de deszăpezire pentru restabilirea traficului rutier, iar zăpada a cauzat pagube și dificultăți și în Cuneese, unde unele mașini au rămas blocate.

La Cortina d’Ampezzo, la Pasul Tre Croci, o alunecare de noroi și pământ (foto) a amenințat hoteluri și case și a dus la evacuarea a 70 de persoane. În Valtellina, debordarea pârâului Frodolfo a provocat inundarea unor străzi și evacuarea a zeci de persoane.

Ploi torențiale în Liguria și averse puternice la Trieste

Situția este dificilă și la Genova, unde au căzut peste 100 de milimetri de ploaie în 24 de ore. O ploaie puternică a lovit ieri și Trieste: au sărit capacii de canalizare, cauzând inundații în oraș. La Ossana, în provincia Trento, un camping a fost evacuat și unele străzi au fost închise.

În Piemonte, o alunecare de teren cu pământ și noroi s-a produs în amonte de carosabilul Străzii Provinciale 99 din San Raffaele Cimena, în zona colinară Chivassese. La Bardonecchia, cursurile de apă sunt sub observație specială.

Acestea sunt doar câteva dintre evenimentele provocate de condițiile meteorologice nefavorabile din Italia în această perioadă, cu ploi abundente, vânt puternic și riscuri semnificative de inundații, alunecări de teren și alte dezastre naturale.
>>> VIDEO – bătaie între două grupuri de români la Gela, șase arestați pentru tentativă de omor și încăierare

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Căderea menajerei de pe scară

Căderea menajerei de pe scară: angajatorul trebuie să demonstreze că a luat toate măsurile de siguranță. Sentința Curții de Casație

Liguria, doi turiști uită într-o brutărie un rucsac cu 15.000 de euro, vânzătoarea îi restituie: ”Mulțumim public acestei doamne!”

Liguria, doi turiști uită într-o brutărie un rucsac cu 15.000 de euro, vânzătoarea îi restituie: ”Mulțumim public acestei doamne!”