in

Vremea în Italia, vine un weekend de foc: alertă roșie în mai multe orașe


* Vreme Italia * Weekend de foc în Italia * Valul de căldură african care afectează Italia nu se încheie. Iar în multe regiuni este o alarmă de secetă, cu pagube de miliarde de euro.

Weekend de foc în Italia

Valul de căldură africană va continua să afecteze vineri, 24 iunie și pe tot parcursul weekendului, multe orașe având „alarmă roșie” pentru temperaturile ridicate. Iar odată cu căldura, din păcate, continuă și absența precipitațiilor, care creează probleme serioase rețelelor de apă a numeroase orașe și localități, în toată Italia, în special în nord.

Orașele cele mai afectate

După cum a raportat Corriere della Sera, vineri 24 iunie este o zi cu „alarmă roșie” din cauza căldurii pentru Bologna, Florența, Campobasso și Pescara. În schimb în Alpi sunt așteptate furtuni, chiar de intensitate puternică cu grindină pe Alpi și Prealpi din Lombardia, precum și pe Piemont și Liguria.

Alertă galbenă pentru precipitații abundente și furtuni în nord-estul Piemontului, Lombardia, Trentino-Alto Adige, Veneto și Friuli-Venezia Giulia.

Caldura intensa in Sud, cu varfuri de peste 42 de grade în Sicilia si 36-37 de grade in celelalte regiuni, scrie Vnotizie.

Sâmbătă 25 și duminică 26 iunie, căldură record

Sâmbătă, 25 iunie, sunt așteptate temperaturi stabile, cu vârfuri de 32 de grade și cu posibile furtuni și averse de ploaie pe sectoarele alpine. Nori, dar fără precipitații, peste Sardinia și în nord peste Liguria și în nordul Toscanei.

După-amiaza, posibile averse pe coasta Veneto și în Friuli Venezia Giulia , unde sunt posibile și furtuni. Nori și peste Abruzzo. Începând cu seara, cerul va fi senin sau parțial înnorat aproape peste tot.

Duminică 26 iunie va fi o altă zi de căldură dogoritoare: în Basilicata, Calabria și Sicilia sunt așteptate 38 de grade .

Posibile furtuni și averse pe reliefurile Alpilor și Apeninilor. Cer senin peste restul Italiei.

Secetă, proclamată stare de calamitate în Lazio. Cea mai gravă situație rămâne în nordul Italiei

Regiunile cele mai afectate de secetă

Lipsa precipitațiilor în această perioadă provoacă multe probleme în nordul și centrul Italiei, cu repercusiuni asupra culturilor. Cea mai gravă situație în acest moment pare să fie cea din Piemont unde municipiile cu apă rațională au urcat la 200, în timp ce Friuli-Venezia Giulia a intrat într-o stare de suferință a apei.

În Veneto , raționalizarea apei a fost anunțată pentru peste 40 de municipalități din zona Veronese, în timp ce în Lombardia pagubele sunt estimate la 2 miliarde de euro din cauza deficitului de precipitații.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Stare de dezastru natural în Lazio

Secetă, proclamată stare de calamitate în Lazio. Cea mai gravă situație rămâne în nordul Italiei

Khaby Lame, „regele” TikTok, obține cetățenia italiană prin decret – VIDEO