in

Zelenski a vorbit în direct în Parlamentul italian. Mai mulți parlamentari au decis să nu-l asculte


Zelenski a vorbit în Parlamentul italian. Președintele ucrainean Zelenski a intrat în direct, prin conexiune video, în Parlamentul italian. El a fost aplaudat, dar unii parlamentari au ales să nu fie prezenți, pentru a-și manifesta dezacordul față de pozițiile lui Zelenski.

Zelenski a vorbit în Parlamentul italian

Volodîmîr Zelenski intervine în fața Parlamentului italian, prin legătură video de la Kiev.

„Dragi italieni, astăzi am vorbit cu Papa Francisc și el mi-a spus cuvinte foarte importante. Înțeleg că vreți pacea și trebuie să vă apărați. Armata și civilii își apără patria. Oamenii noștri au devenit armata, când au văzut ce rău aduce inamicul, câtă devastare lasă în urmă și câtă vărsare de sânge vor să vadă ”,

Zelensky îi dă replica lui Draghi: „Data viitoare mut programul bombelor”

„117 copii au murit”

„Sunt mii de răniți, zeci de mii de familii distruse. Milioane de case abandonate. Toate acestea din cauza unei singure persoane. În orașe se îngroapă morții în gropi comune și în parcuri. Fiecare zi de război va lua viața altor copii, sunt 117 până acum, dar nu s-a terminat. Rachetele rusești nu încetează să ucidă. Unele orașe sunt complet distruse, precum Mariupol, unde erau jumătate de milion de oameni ca la Genova. Acum sunt doar ruine, imaginați-vă Genova arsă complet după trei săptămâni de asediu”.

„Suntem la un pas de moarte”

„Vorbesc de la Kiev, din capitala noastră, despre orașul la fel de important pentru regiunea noastră precum este Roma pentru lume. Suntem la un pas de moarte. Cei care au trecut prin războaie aprige în istoria lor au nevoie să trăiască în pace veșnică, așa cum ar trebui să fie pentru Roma și ca pentru orice oraș din lumea noastră.

La Kiev in fiecare zi suna sirenele si in fiecare noapte cad bombele. Sunt trupe rusești care torturează, violează și răpesc copii și cu camioanele ne iau lucrurile. Acest lucru a fost făcut în Europa de către naziști, când au ocupat alte țări. Armata rusă a minat și marea lângă porturile noastre.”

Presa italiană: Batalionul Azov, NATO antrenează un grup de neonazişti în Ucraina

„Scopul lor este Europa”

„Trebuie să facem tot posibilul pentru a garanta pacea și războiul organizat de zeci de ani de o singură persoană, care a câștigat din petrol și gaze și a organizat acest război. Scopul lor este Europa, vrea să vă distrugă valorile.

Ei vor să intre în Europa, dar barbaria nu trebuie să intre. Ucrainenii v-au fost aproape în timpul pandemiei de Covid, iar Italia ne-a sprijinit în timpul inundației. Invazia a durat 27 de zile, practic o lună. Avem nevoie de mai multe sancțiuni și presiuni.Consecințele acestui război se simt în diferite părți ale lumii și nu numai în Europa.

Foamea se apropie pentru multe țări, Ucraina este exportator de alimente, dar cum să semănăm sub loviturile artileriei ruse. În timp ce inamicul ne bombardează câmpurile. Nu putem exporta porumb, grâu, ulei și grâu. Prețurile cresc, zeci de milioane de oameni vor avea nevoie de ajutor în afara țărmurilor tale.”

„Să le înghețăm conturile„

” Îi cunoașteți bine pe ucraineni, sunt un popor european ca tine. Știi foarte bine cine le ordonă să lupte. Toată lumea folosește Italia ca loc de vacanță, nu trebuie să-i întâmpinați pe acești oameni. Trebuie să le înghețăm. proprietățile, conturile lor și să le confiscăm bărcile și iahturile. Trebuie să-i oprim pe toți cei care decid în Rusia. Nu trebuie să faceți excepții pentru băncile rusești. Trebuie să opriți crimele. Trebuie să protejăm familiile ucrainene, să restabilim pacea , curățați teritoriul de mine și să reconstruim Ucraina după război împreună, cu Uniunea Europeană ”.

„Vă mulțumesc pentru primirea ucrainenilor”

„ Apreciez țara voastră, puterea, sinceritatea, ospitalitatea voastră, am văzut care sunt familiile voastre. Vă mulțumesc pentru primirea ucrainenilor salvați de la război. Sunt peste 70 de mii de concetățeni ai noștri în Italia, peste 25 mii sunt copii, primiți în familiile voastre. Zeci de copii ucraineni sunt în spitalele dumneavoastră, vă mulțumim și sperăm că se vor putea întoarce acasă curând. Într-o Ucraina a păcii. Din prima zi ne-ați împărtășit durerea, trebuie să oprim o singură persoană pentru a face milioane de oameni să supraviețuiască ”, a spus Zelenski, scrie fanpage.it.

Draghi îi răspunde lui Zelenski: „Italia este cu voi, vă vrem în Uniunea Europeană”

Premierul i-a răspuns președintelui ucrainean Zelensky, care a vorbit în legătură cu Camera, explicând că Italia dorește ca Ucraina să adere la Uniunea Europeană.

„Rezistența voastră împotriva aroganței lui Putin este eroică, Italia este alături de voi și vă vrea în Uniunea Europeană ”.

Draghi a vorbit despre o „ enormă” solidaritate exprimată de italieni față de ucraineni. „Ne-am deschis ușile caselor cu sentimentul de primire care este mândria Italiei.”.

„Până acum sancțiunile au lovit puternic bunurile personale ale apropiaților lui Putin și economia rusă: numai în Italia avem active înghețate. pentru 800 de milioane de euro oligarhilor”. Dar executivul, dacă este necesar, este gata „ să facă mai mult ”.

El asigură că Ucraina în Europa înseamnă „ o integrare funcțională a UE ” și repetă că este corect să furnizeze arme celor care se apără.

Cine nu a fost prezent în timpul discursului lui Zelenski în Parlament

Nu toți parlamentarii au fost prezenți în timpul discursului lui Zelenski. În ultimele zile a apărut o controversă care a implicat direct grupul de parlamentari ai grupului „Alternativa”, provenit din Mișcarea 5 Stele din Camera Deputaților.

Parlamentarii Alternativei (în total 15) s-au declarat împotriva inițiativei: „Nu vom participa la ședința comună a Camerelor în care președintele Ucrainei Volodîmîr Zelenski și premierul Mario Draghi vor vorbi în tandem prin videoconferință. E o forțare care nu schimba starea lucrurilor cu nimic. Este numai o operațiune de marketing care nu va servi la oprirea ostilităților și nu va avea nici un folos pentru partea ofensată”.

„A fi solidari – au spus ei – față de un stat suveran care a fost atacat cu o acțiune militară de către noi toți deja larg condamnată, nu înseamnă a fi nevoit să susținem o propagandă menită să ridice ștacheta cererilor necontenite de intervenții de război precum no-flight zone sau trimiterea de trupe care ar duce la intrarea oficială într-un conflict mondial pentru Italia și Europa”.

Dar nu sunt singurii care au lipsit la discursul președintelui ucrainean: senatorul grupului Misto Bianca Laura Granato, deputatul Mișcării 5 Stele Enrica Segneri, senatorul Italexit Gianluigi Paragone, deputatul Forza Italia Veronica Giannone nu l-a ascultat pe Zelensky și nici senatorul Ligii Simone Pillon. „Pe scurt, există dezertări în aproape fiecare partid politic, chiar dacă în contrast cu majoritatea covârșitoare a parlamentarilor.”, mai scrie fanpage.it.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
furt echipa tv florenta

Român arestat la Florența, după ce a lăsat fără echipamente o echipă de televiziune

preot italia santajat romani

Italia, cinci români au primit 170.000 de euro de la un preot, filmat când întreţinea relaţii intime