in

A început campania electorală / Ion Dăscălescu, PRD: „Vă spun eu adevărul despre Stănăşel”

Un nou probabil candidat la un loc în Parlament pe locurile diasporei, Ion Dăscălescu, preşedintele unui „Partid al Românilor din Diaspora” înfiinţat la Reggio Calabria, ne-a trimis o scrisoare în care îl atacă pe Ştefan Stănăşel, care tocmai şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile din toamnă.


Mă numesc Ion Dăscălescu şi sunt preşedintele Partidului Românilor din Diaspora – P.R.D. şi al Asociaţiei Românilor din Sud Italia-A.S.R.I. Aş dori să publicaţi un drept la replică pentru articolul „Ştefan Stănăşel: Candidez pentru Senatul României, iar salariul meu de parlamentar îl voi dona asociaţiilor „.

Eu, ca preşedinte al acestui partid şi ca mulţi alţi români din Diaspora, ne simţim lezaţi de afirmaţiile lui Ştefan Stănăşel, în care spune: „Când am intrat în politică am ales să fac politica românilor din Italia, a românilor care trăiesc în afara ţării” sau „Dacă se vor concretiza anumite propuneri ale unor partide din România, voi alege candidatura pe listele unui partid” sau „fost prim-vicepreşedinte al PDL Italia”.

Românii trebuie să ştie adevărul. Ştefan Stănăşel este persoana care s-a implicat cu un exces de zel neobişnuit în căştigarea alegerilor prezidenţiale de către Traian Băsescu, cărând cu autocarele românii la secţiile de votare. De asemeni, a lucrat cot la cot cu portocaliii, îi făcea programul de vizite în Italia lui Monica Macovei – europarlamentar PDL, şi multe altele, probleme cu care s-a lăudat chiar la toată lumea când erau portocaliii la putere.

„Este tipul de om care profită de moment şi se dă pe lângă cine este la putere”

Eu îl cunosc foarte bine. Este tipul de om care profită de moment şi se dă pe lângă cine este la putere sau pe lângă cei de pe urma cărora are un câştig, indiferent de natură. Să nu credeţi că nu s-ar implica la fel pentru portocalii sau dacă i s-ar cere din partea lui Traian Băsescu. Cât despre faptul că face totul în interesul românilor din Diaspora… să ne mai lase cu astfel de afirmaţii. Nu a făcut nimic concret, nici măcar pentru românii din Italia, dar din toată Diaspora, în afară de organizare de spectacole, la care recunosc că se pricepe şi ce-o mai fi făcut prin zona lui. În rest pentru binele general al românilor din Diaspora… nimic. Acum se bate cu pumnul in piept… E un oportunist ca mulţi alţii.

„Eu unul nu ştiu dacă voi candida pentru vreun post de parlamentar pentru Diaspora”

Cât priveşte persoana mea în numele partidului pe care îl conduc, vă pot informa următoarele:

– de peste un an de zile cer autorităţilor române şi italiene diverse probleme

am făcut cunoscute problemele românilor din Diaspora tuturor în România, Italia, Uniunea Europeană.

am solicitat să pot expune problemele noastre în Parlamentul Italiei, în Guvernul Italiei şi în Parlamentul European

– în perioada ian.- febr.2012 am fost în ţară, am participat la mitingurile de protest din Piaţa Universităţii,cel organizat de USL la Arcul de Triumf şi cel organizat de Sindicatul Militarilor în Rezervă din Piaţa Victoriei, unde am şi spus câteva cuvinte.

am fost de cel puţin 3 ori la Ministerul de Externe al României să solicit (cum de altfel cer de peste un an) înfiinţarea unui Consulat românesc în Reggio Calabria şi să pot expune problemele cu care ne confruntăm noi românii din Diaspora.

încerc de peste un an să aduc o companie low cost în Reggio Calabria pentru a face curse aeriene spre Bucureşti, motiv pentru care am făcut nenumărate drumuri pe cheltuiala mea.

– am solicitat USL când era în opoziţie, dar şi acum, să ne sprijine şi pe noi românii din Diaspora să nu ne mai simţim abandonaţi de România şi ignoraţi şi discriminaţi în statele de rezidenţă, – am solicitat noului Guvern acelaşi tip de sprijin, etc.

A făcut Ştefan Stănăşel asemenea lucruri? Acum se erijează în reprezentantul românilor din Diaspora. Îl mai credeţi oare că nu cumva să aibă sângele portocaliu şi să vă înşelaţi amarnic dacă îl urmaţi? Eu unul nu ştiu dacă voi candida pentru vreun post de parlamentar pentru Diaspora, dar PRD cu siguranţă va participa la alegerile generale.

Ar fi bine să lăsăm animozităţile deoparte, să nu mai ne dăm mari cocoşi individual şi să ne unim toţi românii din Diaspora sub umbrela acestui partid, creat în Diaspora cu şi pentru românii din Diaspora dar şi pentru cei dragi lăsaţi în ţară. Apoi, de comun acord să trimitem în Parlament oamenii potriviţi să ne reprezinte. Cer prin intermediul dv. unirea diasporei române. Cel mai important lucru pentru românii din Diaspora este de reţinut a se uni şi apoi a trimite în Parlament pe cine merită.

Nu trebuie să ne arogăm niciunul dreptul de a fi reprezentanţii tuturor românilor din Diaspora ci trebuie să spunem ce putem face pentru aceştia. Cu acestea fiind spuse, vă rog să-mi permiteţi să transmit tuturor românilor din România şi Diaspora să aibă înţelepciunea necesară pentru a nu mai reveni la putere în veci portocaliii şi să nu iute câte a îndurat poporul român sub conducerea lor.

Cu respect,
Ion Dăscălescu
Preşedinte PRD

Reggio Calabria/ Un om de afaceri a ȋnfiinţat Partidul Românilor din Diaspora

EXCLUSIV / Ştefan Stănăşel: ”Candidez pentru Senatul României, iar salariul meu de parlamentar îl voi dona asociaţiilor”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Al Bano va inaugura un parc în Bucureşti

Bucureştiul, capitala Jazz-ului mondial timp de o săptămână