in

Andrei are nevoie de ajutor

Andrei Paul Bădărău, un băiat de 11 ani din satul Mânzăteşti (Iaşi), a rămas infirm după ce şi-a rupt piciorul la săniuş în urmă cu şase ani. În ianuarie 2005, Andrei, care avea atunci 5 ani, a intrat cu sania într-un copac. Ruptură de femur. Tatăl său l-a luat în braţe şi l-a dus la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi. Fără a-i face o radiografie, medicii i-au pus piciorul în ghips. Piciorul îl durea în continuare, degetele i s-au învineţit.

Văzându-lcum suferă, părinţii au chemat medicul de gardă. I s-a desfăcut ghipsul până la genunchi, apoi i l-au pus din nou, motivând că iniţial era prea strâns. Durerile au continuat până a doua zi, copilul n-a putut dormi. În cele din urmă, i-au făcut radiografie, l-au operat şi i-au reaşezat oasele fracturate. Apoi, i-au pus pentru a treia oară piciorul în ghips.

Copilului i s-a introdus în picior o tijă metalică, cu scopul de-a stabiliza fractura şi de-a  permite refacerea osului. Numai că în spital a contactat o infecţie: un stafilococ auriu, care a cuprins întreaga plagă operată.

Copilul a fost transferat la Spitalul Marie Curie din Bucureşti. Paul a fost diagnosticat cu osteomelită (infecţie a sistemului osos, inclusiv a măduvei). Ca urmare medicii din Bucureşti au propus o singură soluţie: amputare piciorului la nivelul bazinului.

Părinţiiau aflat că există posibilitatea unei operaţii în Italia, la Clinica Rizzoli din Bologna. Au început să bată la toate uşile pentru a găsi bani şi a întocmi actele necesare. După nenumărate insistenţe şi în urma unui articol apărut în Jurnalul Naţional, Ministerul Sănătăţii a semnat actele pentru decontarea costului operaţiei din Italia.

 

Pe 5 mai 2011, Andrei a fost operat de o echipă de 12 medici. Acum, la un an după operaţie, Andrei se află încă la Bologna, împreună cu tatăl său. După operaţiile din ţară, piciorul drept a devenit mai scurt cu 7 cm şi pentru asta are nevoie de încălţăminte specială, dar pe care nu şi-o permite. Trebuie să fie operat din nou pentru a i se introduce un dispozitiv extern cu scopul de a-i lungi femurul. Familia are nevoie de ajutor. Consulatul general al României la Bologna, prin persoana domnului consul Gheorghe Miloşan, i-a vizitat şi i-a încurajat. „Reprezentanţii Consulatului General al României la Bologna s-au interesat de cazul lui Andrei Paul, este foarte important ca românii din Bologna să ia act de existenţa acestui caz şi să ne sensibilizăm. Să contribuim fiecare, potrivit posibilităţilor, pentru ca tratamentul băiatului să fie dus la bun sfârşit”, ne-a spus Gheorghe Miloşan.

Dar familia are nevoie de bani, pentru următoarea operaţie. Cei care pot să-l ajute pe Andrei să se trateze complet la Bologna, pot face donaţii în conturile deschise pe numele tatălui lui, Bădărău Vasile la BRD, sucursala din sat Dancu, com. Holboca, jud. Iaşi: RO22BRDE240SV68904442400 RON; RO14BRDE240SV68904602400 Euro.

Mai multe informaţii puteţi obţine de la familie, la telefon 388 441 8360.

Vasile Şimon

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ambasada Italiei despre transplantul “refuzat”: “tratamentul a fost optim”

Premierul Ponta l-a felicitat pe Florin Simon, întreprinzătorul străin al anului din Italia