in

„Biblioteca la noi acasă „, eveniment organizat de Asociația Ziua Unirii din Spoleto împreună cu librăria on-line LibroM

Lectura este unul dintre cele mai importante lucruri pe care un om trebuie să le facă în dezvoltarea competenţelor lingvistice.  Potrivit specialiştilor, cititul împreună cu copiii este cea mai bună metodă de a-i obişnui să citească şi singuri. Cititul cu voce tare este considerată cea mai importantă activitate prin care se dezvoltă deprinderile necesare unei persoane ce va iubi lectura. Printre beneficiile lecturii se numără: dezvoltarea tehnicilor de comunicare, a vocabularului, puterea de concentrare şi creativitatea.

Şi pentru a veni în sprijinul lecturii şi în special aceleìa în limba română,  Asociația Ziua Unirii din Spoleto -preşedinte Ramona Mihai împreună cu librăria on-line LibroM prin prezența domnişoarei Oana Leluțiu au organizat evenimentul „Biblioteca la noi acasă „.

Acest eveniment s-a vrut un laborator de lectură şi creație,  prin care copiilor, după lectura unei cărți , li s-a cerut crearea unor versuri folosind o listă de cuvinte după care versurile au fost transpuse în imagini cu ajutorul desenului.

Trebuie să recunosc că aceşti copii ce frecventează orele de limba română sub îndrumarea doamnei profesoare Mihaela Țilea au fost la înălțime!

„Cireaşa de pe tort” a fost prezența Elenei Agapi – Coana Chirița de Diaspora, ce cu talentul său actoricesc şi mult umor a adus în fața micului public o adaptare personală după „La cireşe” de Ion Creangă. Dar cum un renume trebuie păstrat, la Spoleto a poposit şi Coana Chirița venită cu „navetoplanul” pentru a dărui cu harul său hohote de râs!

O după amiază sub semnul culturii, un semn că încă mai există iubitori ai cititului şi că „Împărăția cuvintelor” are „slujitori credincioşi”!

Lăcrămioara Maricica Niță, Roma


Diaspora care citește. Astăzi: ”Mica enciclopedie Hygge. Rețeta daneză a fericirii.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncă de 42 de ani, medic pe ambulanță la Crespano – Treviso, moartă din cauza unei tumori

Caserta, român de 36 de ani, a încearcat să-și dea foc, își pierduse locul de muncă