Menu
in

Comitetul pentru situaţii de urgenţă, aripa Ilinca

Dumitru Ilinca, membru în nou-formatul „Comitet de urgenţă” constituit pe 30 mai pentru ajutorarea românilor afectaţi de cutremur ne-a trimis un „drept la replică” referitor la articolul publicat de Gazeta Românească pe această temă. La nici două zile de la înfiinţare, în Comitet au început să apară neînţelegeri. Părea o minune faptul că românii pot fi uniţi. Dar nicio minune nu durează mai mult de trei zile.


Vă adresez rugămintea ca acest comunicat să fie publicat integral!

În urma unor articole apărute în Gazeta Românească, am constatat că aţi mediatizat excesiv persoana Ştefan Stănăşel. Mă văd nevoit să fac următoarele precizări:

Comitetul de ajutorare a sinistraţilor este alcătuit din 17 asociaţii şi intenţionat nu am dorit să trecem numele coordonatorilor acestor ONG-uri pentru a nu lăsa loc interpretărilor;

– Înţelegem că domnul Ştefan Stănăşel este şi în campanie electorală, dar nu este nici şeful celor care se implică şi nici purtătorul de cuvânt al acestui comitet de ajutorare a sinistraţilor – aşa cum eronat a apărut în articolul “Cutremur/ Primul autocar cu femei şi copii a plecat înspre România”;

– Dacă tot trebuie să nominalizăm pe cineva, atunci ne facem o datorie de onoare şi menţionăm un nume : domnul Liviu Lipot care este sufletul şi sponsorul acţiunilor acestui comitet şi fără de care eforturile noastre ar fi fost limitate;

Chiar dacă acest comitet s-a constituit în data de 30 mai în incinta Consulatului General al României din Bologna, acţiunile sale concrete au început din seara zilei de 29 mai, când la ora 23.30 a plecat primul autocar cu 38 de femei şi 22 de copii către România.

Tot în cursul zilei de 30.05.2012 , o parte dintre membrii comitetului s-au deplasat în teritoriul afectat, însoţiţi fiind de domnul consul general Dan Eugen Pineta, unde s-a distribuit un tir de apă minerală în mai multe dintre punctele în care se găsesc sinistraţii.

Acţiunile au continuat şi în ziua de 31 mai, când am transportat săpun, şampon, detergent de rufe, saci de gunoi şi apă.

Atât acţiunile din 30 şi 31 mai, cât şi cele din zilele următoare sunt sponsorizate şi de către ENI S.p.A prin domnul Roberto Pizzolo, fapt pentru care îi adresăm sincere mulţumiri.

Permanent am fost însoţiţi de către domnul consul general Dan Eugen Pineta şi am fost ajutaţi în teritoriu şi de către reprezentanţii bisericii greco-catolice.

Dumitru Ilinca
Mobil: 340 731 9072

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version