in

Extremiști de mahala! / Opinii contra curentului

Adrian Bogdan

Supărați nevoie mare pe clasa politică ce de 26 de ani le decide soarta, condamnându-i la sărăcie, românii se răzbună înjurând alte nații. Cum pot si pe unde pot!
(Mulțumim, Doamne, pentru Facebook, că ne-ai dat posibilitatea să înjurăm world wide!).

Moștenitori ai Epocii de Aur – comuniste – românii consideră absolut normal și natural să fie de dreapta. Extremă, cu voie de la stăpânire! Și să plângă nenorocul patriotic ce-i pedepsește pe nedrept.

Câteodată se mai întâmplă câte un Colectiv, si îi scoate din toropeala lor mioritică de victime predestinate.

Și uite așa, fară ca nici măcar să-și dea seama, românii sunt în căutarea eternă a unui combustibil ce le poate alimenta nevoia de a-și plânge de milă; ce le poate alimenta nevoia de ură împotriva a orice și oricui nu este românesc sau român – verificat, dacico-naționalistic! Dar cu o excepție: să vină de la est sau de la sud! Că ăia din vest sunt patronii!

Chestia asta cu refugiații cade drept la fix ca să le faca plinul. Că de nu, excesul lor de ură unde s-ar mai fi dus? “Vin islamicii!, “Sunt toți teoriști!” este parola de ordine in barurile imbâcsite de miros de țuică prin România toată, dar și prin diaspora, ecou al sentimentului românesc creștin si neo – democrat pe alte meleaguri!

Ei, românii, fii de creștini și de daci (combinați cu romani, dar ăsta e un merit, nu un defect), ce și-au dat viața, pentru a-şi apără glia strămoșească de hoardele de musulmani turci, conform istoriei propagandistice, fiind paznicii Europei pentru secole întregi, de ce ar renunța la rolul acesta acum în al doisprezecelea ceas când hoarde de islamici vin în Europa să le fure liniștea si dreptul secular la robie? Și să se arunce în aer, aducând moartea si terorismul la Radăuți și Pașcani? Ah, scuzați, era Paris si Londra!

Facebookul, dar si site-urile de știri, sunt pline ochi de comentarii de tipul: “Da-ți-le foc!”, “Să moară toți!”, “Să-i bombardeze si să le ștergă rasa de pe pămant!”, etc!

“Vin aici ca efugiați, după care se aruncă in aer ca să ne omoare!”

Și uite așa, Salvini în Italia, dar și Farage în Anglia, au găsit adepți convinși ai teoriei lor național – fasciste, chiar în români! În cei pe care îi numesc “Țigani!”. Românii, ar trebui să le fie recunoscatori islamicilor jihadiști, pentru că nu mai sunt “țiganii” o problemă în acest moment, prin Europa.

Farage acuză țarile din estul Europei de lipsa controlului serios și sigur la granițele lor estice. De exemplu, acuză România că ar lăsa să intre teroriștii dinspre Republica Moldova fără să-și dea prea mult interesul în a controla accesul celor care vin de acolo. Si românii îi fac jocul! Fără să înțeleagă că, în mod simplu și empiric, locul lor este în mijlocul egoismului european occidental și al lipsei de empatie a acestuia pentru cei care stau la est și sud.

Președintele român ia și el poziție, repetând ca un papagal ideea lansată prin Europa de vest: că occidentalii nu trebuie să cedeze fricii, ceea ce ar face jocul teroriștilor! Tradus: Fiți intoleranți cât vă țin curelele, doar noi suntem niște căței de pază la ușa Europei și nu prea avem dreptul să gândim altfel dacă vrem să ne mai arunce ăstia resturile lor!

Din păcate, săracia și greutățile vieții într-o țară cum este România, nu au făcut din români persoane mai bune și mai deschise la nenorocirile altora – cum se spune despre cei saraci în general – dar a făcut din ei câinii de gardă ai vesticilor. A făcut din ei niște extremiști de mahala predispuși la intoleranță si închiși total umanității!

Verona, spectacol de Ziua Națională a României: ”Hai să-ntindem hora mare!”

Vrei să ai succes și să fii fericit? CLARO, eveniment special pentru românii cu inițiativă din diaspora, organizat la Roma