in ,

«Funcționari de la consulatul de la Trieste s-au răstit la mine. Un comportament total necorespunzător și lipsit de educație»

O româncă din Italia reclamă comportamentul necorespunzător al funcționarilor cu care a luat contact la consulatul de la Trieste. A fost repezită, i s-a vorbit răstit, fără a exista vreo situație de natură să crească tensiunea funcționarilor: un simplu cazier judiciar.

Buna ziua,
Va scriu pentru a reclama comportamentul total necorespunzator si lipsit de educatie a personalului în serviciu la Consulatul Român la Trieste. Am telefonat pentru a cere informatii si mi s-a spus sa caut pe site ce am nevoie.
Am efectuat o programare pe site-ul econsulat.ro pentru astăzi, 15 octombrie 2018 la ora 11.30 pentru obținerea cazierului judiciar. Am descărcat si completat cererea si am facut 150 de kilometri pentru a o depune. Am ajuns în fața consulatului unde usierul, absolut lipsit de educatie si respect mi-a spus că programarea nu e necesară. Ok, nici o problemă, intru si merg la ghișeu unde erau puține persoane. Functionara de la ghișeul nr. 4, o doamnă cu un pansament la un ochi, a urlat un pic la persoană care era înaintea mea, a facut-o cu ou si cu oțet pentru ca actele nu erau în ordine si nu găsea nu stiu ce hartie pe care o avea în fața ochilor, si apoi a fost rândul meu.M-a luat de  sus ca programarea nu era necesară, când i-am prezentat formularul completat răspunsul ei a fost “ce-i asta?” si cu scârbă mi-a aruncat un alt formular de completat
 Ok, zic, il completez imediat si vi-l dau. Nu, s-a răstit din nou la mine sa ma duc in sala si sa fac coada din nou. Ok, mai aveam un pic de răbdare deci am spus bine, mai fac o dată coada, mai erau doar 2 persoane, desi erau doar 2 randuri de completat, am terminat în 30 de secunde. Cand ajung la ghișeu din nou imi zice tot cu tonul ala scîrbit sa vin peste 2 ore ca e gata.
Eu ii spun, încă mai aveam răbdare, cu calm, ca 2 ore nu le am, trebuie sa ma întorc, pe site-ul consulatului scrie ca se rezolva in 4-6 saptamani deci nu ma asteptam sa trebuiasca sa stau acolo pentru două ore. Deja am pierdut o zi de munca pentru a veni degeaba la Trieste! Se rasteste din nou la mine si imi pare rau, dar rabdarea am terminat-o. Am avertizat-o ca voi face plângere si ca e un comportament absolut neadecvat, nu cred ca i-a făcut vreun efect.
Imi pare rau ca voi, cei care lucrați la un consulat considerati ca acesta este modul de a va comporta cu persoanele. Eu personal va voi evita cat pot si voi descuraja pe toata lumea sa vina la voi.
Va atașez emailul cu confirmarea rezervării care nu trebuie facuta (atunci de ce este formularul pe site? La fel si cu cererea, de ce o puneti pe site daca nu e valabilă?) si screenshotul de pe situl vostru unde ziceți că pentru eliberarea cazierului e nevoie de 4-6 saptamani? De ce, daca se face în 2 ore?
As vrea sa va salut cu respect, dar nu il meritati,
Adriana Darabana
P.S. mergeți sa vedeti recenziile consulatului de pe google, daca nimeni nu le vede, toată lumea se plânge de comportamentul funcționarilor. Chiar de loc nu va pasa?