in

Furia românilor la Milano: «Ajunge cu şobolanii care au ajuns la neruşinarea să dea legi noaptea, doar în propriul interes»

Mişcările de protest din România împotriva amnistiei şi a modificării Codului Penal au găsit o largă susţinere şi în Italia.

La ora la care tipărim acest articol, România marca cea de-a 8-a zi de proteste, timp în care românii din Italia s-au mobilizat în mai multe oraşe în acelaşi mod paşnic şi „colorat” ca cel din ţară. La Milano, al 3-lea protest împotriva corupţiei a adunat circa 150 de persoane în faţa Consulatului General al României în pofida condiţiilor meteo potrivnice.

Nu au lipsit pancartele cu jocuri de cuvinte „Iordache între IIII”, ori cele pur şi simplu educaţionale gândite pentru copii prezenţi la protest; „Şi Creangă a plătit pentru cireşele furate”.

Protestul a fost organizat de un comitet de iniţiativă format din Denisa Pădurariu, Mihaela Moroşan (profesor) şi Tudor Cârstoiu (student), coordonat de activista Roxana Macovei, care însă în momentul protestului era la Bucureşti în piaţa Victoria.

„Nu trebuie să mai batem toba pe greşeala pe care am făcut-o pe 11 decembrie, cred că cel mai important e să înţelegem jocul democratic şi să tratăm alegerile parlamentare cu foarte mare atenţie. Majoritatea parlamentară generează Executivul, care, avem exemplul acum, pe baza votului „masiv” şi-a depăşit grosolan atribuţiile şi a începută să dea legi în locul Parlamentului. Aceste accidente pot fi fatale pentru un stat ca România”, ne-a declarat prin telefon Roxana Macovei.

Ploaia nu i-a descurajat nici măcar de pe românii care au venit de la mare distanţă: Pavia, Cassano d’Adda, Como şi chiar Bergamo. Pe lângă steaguri şi pancarte colorate, doi români au venit la protest în costume naţionale (foto).

„Sunt impresionat că timp de trei ore în faţa Consulatului am văzut români veniţi şi de la 100 de kilometri distanţă cu un singur gând; să arate că sunt alaturi de sutele de mii de manifestanţi care protestează în toată România. Am ajuns să spunem că ajunge cu şobolanii care au ajuns la neruşinarea să dea legi noaptea, doar în propriul interes”, ne-a declarat Paul Lazăr, unul dintre participanţii la protest.

Cornel Toma, Milano

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bugetul anti-diaspora: Nu sunt bani pentru Liceul românesc din Roma. Senatorul Badea: «Nu mă las»

Niculina, ultimul drum cu ambulanța de la Empoli în România. «Vreau să mor acasă la mine»