in

Ministrul Cristian David s-a întâlnit cu românii din Civitavecchia / FOTO

 

Cu ocazia partidei de polo dintre nationala Romaniei si cea a Italiei care a avut loc marti 29 ianuarie in orasul Civitavecchia de langa Roma,comunitatea romana din Civitavecchia s-a bucurat de vizita domnului ministru Cristian David   delegat pentru romanii din strainatate si a doamnei Adina Lovin, insarcinat cu afaceri a.i., impreuna cu alti membri ai Ambasadei Romaniei in Italia si presedinti de asociatii romanesti de la Roma.

Intalnireaa avut loc la biserica romana ortodoxa din oras,unde au fost intampinati de parintele paroh Ioan Dimulescu  si peste  50 de romani.

Domnul ministru a declarat ca la Civitavecchia este prima comunitate de romani din strainatate pe care o intalneste in mandatul sau de ministru delegat pentru romanii din strainatate.

Dupa cateva mici discutii cu parintele  paroh si cativa romani,delegatia domnului ministru s-a deplasat impreuna cu preotul paroh si cativa reprezentanti ai comunitatii la primaria din oras unde au fost intampinati de primarul orasului  Pietro Tidei.

La aceasta intrevedere domnul primar a declarat ca va face orice ii sta in putinta sa ajute comunitatea romaneasca din oras in legatura cu problemele legate de biserica si alte necestitati.

Dupa aceasta intrevedere delagatia romana impreuna cu ceilalti romani din oras s-au deplasat la stadionul de inot unde au sustinut echipa nationala.

 

A consemnat

Motfolea Mihai

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Varese, hoţi de metale, rătăciţi în oraş şi arestaţi

Camera de Comerţ Naţională, colaborare cu Asociaţia Românilor din Italia