Menu
in

Nicolae Stan candidează la Misterbianco, în Sicilia: ”Asta înseamnă o egalitate a drepturilor noastre în țara în care trăim”

Nicolae Stan are 47 de ani și este originar din comuna Cuza Vodă, județul Călărași. În România a absolvit Școala profesională și Liceul seral. A venit în Italia în anul 2011, în Sicilia unde s-a stabilit și și-a întemeiat o familie și unde în prezent lucrează ca șofer.

Este implicat în politică din 2019 și este atât Președintele PNL Dia- spora Sicilia cât și Vicepreședinte PNL Diaspora Italia, din acest an.

Andreea Arnăutu candidează pentru un loc de consilier local la Primăria Romei: ”Candidez pentru românii care au prins rădăcini aici”

Nicolae este candidat la Consiliul Local din localitatea Misterbianco – Catania iar motivul care l-a determinat să își depună candidatura, este dorința de a vedea într-o zi un român la aceeași masă cu ceilalți consilieri italieni. ”Asta înseamnă o egalitate a drepturilor noastre în țara în care trăim” și asta datorită faptului că, consideră ”o normalitate acest lucru atâta timp cât contribuim la economia acestei țări, plătind aceleași contribuții precum cetățenii italieni”.

Românul dorește și să unească conaționalii într-o asociație. „Unul dintre proiectele pe care mi le-am propus, este înființarea unei asociații care să intervină în mod concret în sprijinul cetățeanului român, identificând problemele cu care se confruntă aceștia și intervenind în timp real, în soluționarea lor.”

În privința reîntoarcerii în patrie, Nicolae Stan știe care ar fi misiunea sa: ”Dacă mă voi retrage într-o zi acasă, sper să pot interveni în sprijinul cetățeanului român, prin experiența acumulată aici. Sunt foarte multe lucruri de făcut și este nevoie de soluții reale dar și  mai mult, de implicare. Mai întâi, ar fi ideal să câștigăm pentru a reuși apoi să demonstrăm capacitățile noastre”.

Adriana Maria Weissenbacher-Ancona

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 8 In medie: 4.5]
Exit mobile version