in

Noua ocupație a unui fost secretar de stat la ministerul diasporei: cum să ajungi șaman în Ecuador

Noua ocupație a unui fost secretar de stat la ministerul diasporei: cum să ajungi șaman în Ecuador. Am început să urmăresc activitatea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni de cel puțin zece ani de zile. În acești ani, au trecut pe la această instituție-sinecură a statului român, o mulțime de cetățeni.

O parte cunoscători ale problemelor românilor de pretutindeni, provenind din afara granițelor României, cazul europarlamentarului(azi) Eugen Tomac, cazul fostului secretar de stat și ulterior ministru – Natalia Intotero(a trăit în diaspora română-Italia), două cazuri cunoscute de parlamentari care au mișcat ceva prin zona românilor de pretutindeni sau măcar au încercat!

Noua ocupație a unui fost secretar de stat la ministerul diasporei

Nu mică mi-a fost surprinderea să îmi transmită câțiva prieteni, cazul altor foști demnitari, de această dată, dl. Alexeev, fost secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni, Departament unde nu s-au produs surprize spectaculoase pe vremea domniei sale, nu atât de spectaculoase precum noua orientare a fostului demnitar de la PSD, de la vârful politicii către zona mai de centru, geografic vorbind, mai pe lângă linia ecuatorială, prin Ecuador.

Dl. Alexeev este un exemplu pentru orice om care știe să trăiască bine, dezinhibat, totalmente constrâns de prejudecăți, omul, în fapt, ne demonstrează că la orice vârstă, viața merită trăită, iar rolul de șaman taman la Ecuator, ar prinde bine, probabil oricui din PSD care înțelege că trecerea prin sinecurile oferite de partid constituie doar o etapă din viața asta vremelnică.

Mi-l aduc aminte pe fostul secretar de stat alături de marii lideri ai PSD, plin de aceeași veselie, poftă de viață, probabil pliată pe realizările mărețe ale guvernării anilor 2017-2019, veselie din care mai că se întrezărea o dorință șamanică de a oferi încredere alegătorilor.

Ce veți face cu sinecuriștii?

Acum l-aș întreba pe dl. Ciolacu, om alături de care a stat actualul șaman, ce va face cu sinecuriștii de la Departamentul Românilor de Pretutindeni după ce PSD va mai pierde o dată voturile românilor din diaspora, că zecile alea de milioane de Euro de bani publici, tocate cu o mare nervozitate, haotic și în mare grabă, tot nu ar aduce succesul electoral?

Cei de la PNL încearcă să-i trimită pe ai lor, de pe la diaspora, prin străinătate, în posturi călduțe de consuli generali care în Dubai, care prin Europa, pe la ICR-uri, exemplul în care opinia publică a fost siderată de lipsa de pregătire și gângăvelile ultimului audiat pentru ICR Lisabona, om trimis la post, cadou din partea PNL Diaspora.

Cu oamenii ca Gică cum rămâne?

Cum rămâne, că tot le-ați dat pe mâini vreo 50 de milioane de Euro de răspândit? Îl uitați prin stadioanele alea prin Italia, unde vă delectați în timp ce românii din acea țară sunt sclavizați, uciși în plină stradă, îngroașă rândurile săracilor, de multe ori, abandonați în plină stradă?

Și-așa omul fuge de subiectul în care este acuzat că „și-ar fi plătit locul de secretar de stat”! A avut la dispoziție timp berechet pentru dreptul la replică? Poate s-o găsi un post de viitor șaman pe undeva, în afara celui de la DRP, plătit din bani publici, bani din buzunarele românilor, oricum zvântate de sărăcia adusă de inflație și bambiliciul de-a guvernarea!

un comentariu de Aurelian Mihai, fost deputat de diaspora

(Articolul este un pamflet la adresa demnitarilor șamani, foști și viitori și trebuie considerat ca atare!)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Italia, învățătoare suspendată pentru că a recitat în clasă Tatăl Nostru și Ave Maria

Italia, învățătoare suspendată pentru că a recitat în clasă Tatăl Nostru și Ave Maria

Lovit de stop cardiac în stația de autobuz

Stop cardiac în stația de autobuz, român de 48 de ani moare la Piacenza