in

O bătrână din Darabani nu are suficienti bani să-şi aducă acasă nepotul mort în Calabria

Sărăcia nu le permite unora nici să-şi îngroape creştineşte morţii, mai ales când aceştia şi-au găsit sfârşitul pe meleaguri străine, în căutarea unui aşa-zis trai mai bun.

Un astfel de caz dramatic este cel al lui Alexandru Gîrdianu de 21 de ani din Eşanca (Darabani), care a încetat din viaţă pe 28 decembrie în Cosenza, regiunea Calabria, din Italia. Băiatul este orfan de mamă şi a fost crescut de bunica sa, Profira Gîrdianu, care nu-şi permite să suporte costurile legate de repatrierea trupului neînsufleţit al tânărului, cheltuieli care se ridică la câteva mii de euro.

Bătrâna a apelat la oamenii bisericii din Protopopiatul Darabani, care mizează pe bunăvoinţa enoriaşilor lor pentru ca Alexandru Gîrdianu să poată fi înmormântat creştineşte în localitatea natală. “Să începem anul 2013 cu o faptă bună!” este mesajul transmis de reprezentanţii Parohiei Lişmăniţa pe portalul Protopopiatului Darabani, pentru a ajuta această familie la necaz.

Cei care vor să facă donaţii o pot face în contul Parohiei Lişmăniţa deschis la BCRS-Agentia Darabani RO83RNCB0043101300640001 C.F. 15729530

Sursă: Darabaneni.ro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii din Italia, asistaţi gratuit pentru recunoaşterea drepturilor pe care le au ca lucrători

Ponta a vorbit despre starea naţiunii: Suntem datori 51 de miliarde de euro