Menu
in

„Încercaţi să scoateţi în evidenţă lucrurile pozitive pe care le fac românii în străinătate”

Buna dimineaţa, Gazeta Românească

Sunt o romanca simpla, care de foarte mult timp va citeste stirile cu placere si cu foarte mult interes. Locuiesc in Portugalia, unde sunt maritata si am 2 copii. Am locuit o vreme in Italia, mai exact in Friuli, unde de fapt mi-am cunoscut pe cel ce urma sa devina jumatatea mea.

Nu vreau sa plictisesc sau sa fiu prea lunga, vreau sa va rog sa incercati sa scoateti in evidenta lucrurile pozitive care le fac oamenii in strainatate, nu toate prostiile pe care, din pacate tot unii conationali le fac (sau mai mult romii).

Sunt multi oameni care au facut lucruri frumoase, si eu vreau azi sa va dau un simplu exemplu, e problema d-voastra daca este sau nu un model demn de urmat.

Baiatul meu cel mare, care acum are 19 ani, a jucat fotbal mult timp pana i sa descoperit o malformatie a inimii si i sa interzis sa mai joace fotbal.

In perioada in care locuiam in Italia antrenorul care se ocupa de el era de nationalitate romana (ciudat nu?). Si cum asta nu era suficient, culmea ziarele italiene l-au comparat cu Mircea Lucescu, datorita faptului ca era foarte apreciat in zona respectiva, avea calificari si studii in domeniu, pe care italienii nu le aveau, castigase cu aceea echipa tot ce se putea castiga…dar mai mult decat atat, culmea… intr-o tara straina unde romanii sunt priviti ca niste gunoaie, castigase respectul tuturor si fusese chiar invitat la TV in provincia Pordenone.

In ziua de azi stiu ca are o proprie scoala de fotbal la Timisoara, se numeste Ciprian Cezar Tudorascu, si despre el se gasesc o gramada de informatii pe internet.

http://scoala-de-fotbal-international.ro/ciprian-cesar-tudorascu/

Eu, ca mama, am fost si sunt mandra ca baiatul meu a fost crescut si educat sportiv de aceasta persoana, si vroiam ca ceea ce eu va scriu acum sa fie ca un raspuns la articolul cu cei trei romi care au jefuit cimitirul din Udine,si la care am vazut ca lumea ataca si arunca cu vorbe jignitoare la adresa romanilor.

Exemplul meu este unul simplu, sunt sigura ca si altii sunt buni in domenii lor, sfatul meu este ca prin dumneavostra ar trebui sa scoatem in evidenta ceea ce Romania ofera de calitate, ca ceea ce este putred este foarte usor de evidentiat.

O zi placuta va doresc si D-zeu sa va dea sanatate

Cu respect, Maria DeCosta.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version