in

Sărbătoarea Hramului Sfântului Mucenic Efrem cel Nou – evenimentul „Comunità in Fiore”- Sedegliano (UD), Italia

Sărbătoarea Hramului Sfântului Mucenic Efrem cel Nou. Duminică, 7 mai, în San Lorenzo di Sedegliano (UD), Parohia Creștin Ortodoxă a Sfinților Marelui Mucenic Mina și Mucenicului Efrem cel Nou Făcătorii de minuni, cu ocazia sărbătorii sale a hramului, a ținut, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Polykarpos – Arhiepiscopul Ortodox al Italiei al Patriarhiei Ecumenice, evenimentul „Comunità in Fiore”.

Sărbătoarea Hramului Sfântului Mucenic Efrem cel Nou

Sfânta Liturghie, care a precedat sărbătorile seculare a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Atenagoras, Episcopul de Terme-Episcop auxiliar al Mitropolitului, care a transmis salutările acestuia din urmă și prin mărturia lăsată de martiriul Sfântului Efrem, a reiterat valoarea sacrificiului personal în misiunea fiecăruia de a proteja creația; un sacrificiu pe care Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic îl trăiește în fiecare zi pentru a proteja valorile creștine și prin misiunea sa de a proteja mediul.

Cu această ocazie, comunitatea locală, pe lângă numeroșii cetățeni, a fost reprezentată de Administrația Municipală în persoana ilustrului său viceprimar Giovanni (Gian Guido) Trevisan.

Viceprimarul, după ce și-a exprimat din inimă aprecierea pentru conducerea Comunității Ortodoxe, al cărei părinte duhovnicesc este Preacucernicul Părinte Protopresbiter Petru Filipescu susținut de Preacucernicul Părinte Protopresbiter Dionisie Vidigh, i-a dăruit Episcopului Atenagoras o plăcuță cu stema reprezentativă a Municipiului Sedegliano, primind din mâinile ierarhului icoana Sfintei Fotinì. „Sunt aici și pentru că suntem frați în Hristos și nu trebuie să uităm acest lucru” – a declarat el – „și trebuie să urmărim ceea ce a spus Hristos, ceea ce ne-a învățat, ceea ce ne-a adus; aceasta trebuie să ne unească pentru a avea o viață de respect și o viață de respect pentru ceea ce ne-a dat”.

Seara s-a încheiat cu un minunat foc de artificii

Evenimentul „Comunità in Fiore” s-a deschis cu Solemna Slujbă a Te-Deum-lui  unde a fost binecuvântat proiectul Grădina Maicii Domnului-Grădina Comunitară Regenerativă, în conformitate cu învățăturile Patriarhului Ecumenic-Patriarhul Verde.

După sărbătoare a avut loc un concert extraordinar de către Fanfara „M° Nereo Pastorutti” din Manzano. Ulterior, cei peste o mie de participanți au fost însuflețiți de notele lui Marcel Tofan, interpret de muzică tradițională românească. Seara s-a încheiat cu un minunat foc de artificii.

Acest proiect este alcătuit dintr-o serie de evenimente, precum cel de ieri, care își propune să promoveze valorile creștine într-un mod deosebit asupra învățăturii de prezervare a ceea ce a creat Dumnezeu și pe care trebuie să-l protejăm. „Nu ni s-a încredințat o putere nelimitată asupra creației, suntem doar administratorii unei moșteniri comune.” „A comite o crimă împotriva lumii naturale este un păcat”. (Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului, Noii Rome și Patriarh Ecumenic).

un articol de Irina Gavriluță

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Chiara Danieli campioană karate murit

Tragedie la Brescia: Chiara Danieli, campioană la karate, moare la 21 de ani de o boală necunoscută

mostenire badanta

Justiția din Italia: O româncă a ajuns la închisoare după ce bătrâna îngrijită a murit și i-a lăsat toată averea