in

Torino, solidaritate şi protest împotriva uciderii lui Claudiu Astanei!

“În Piazza Bottesini nu este nicio floare pentru tânărul ucis” scrie La Stampa. În Piazza Bottesini, duminică seară, Claudiu Gheorghe Astanei, 30 de ani, a fost omorât cu 14 lovituri de cuţit, de către un italian cu antecedente penale.

Piazza Bottesini se află în centru Circumscripţiei 6, în plin cartier, nu este un loc izolat, cum s-ar putea crede, frecventat doar de personaje dubioase. Este un loc unde oamenii se întâlnesc, unde bunicii îşi scot nepoţii la plimbare, unde locuitorii socializează.

Român de 30 de ani, ucis de un italian cu 14 lovituri de cuţit într-un parc din Torino

Moartea lui Claudiu este un simbol al degradării zonei, un semnal de alarmă dramatic, care ne vorbeşte despre nivelul scăzut de siguranţă, despre măsurile care trebuies luate şi despre ce au făcut până acum consilierii Circumscripţiei 6. Este al treilea incident criminal deosebit de grav din ultimii patru ani.

Sora victimei, unică rudă aflată în Torino, are 24 de ani şi creşte doi copii. Este practic în imposibilitatea de a trimite cadavrul fratelui în ţară, la Roman, pentru o înmormântare creştinească. Noi o vom ajuta dar suma pe care trebuie să o strângă doar pentru transport este de circa 2.700 euro. Haideţi să o ajutăm, fiecare cu puţinul de care se poate lipsi. Puteţi trimite banii direct ei, folosind una dintre metodele de mai jos:

Cod postepay: 4023600661616682
Cod IBAN: IT35U0306967684510325396204
Western Union: Astanei Ancuţa Elena, Torino, Italia
sau mă puteţi contacta pentru a ne organiza, la telefon 3284482064.

De asemenea, joi 17/03/2016 începând cu ora 18.00 va invităm cu o lumânare sau o floare în Piazza Bottesini, pentru a protesta paşnic împotriva violenţei şi pentru a spune împreună o rugăciune întru odihna sufletului unui tânăr care s-a stins atât de tragic.

Comunitatea românească din Torino trebuie să ia atitudine, trebuie să îşi arate indignarea faţă de astfel de acte criminale.

Maria Ungurean, Torino