in

23 ani, electrocutat mortal – al şaselea român mort la muncă în Abruzzo în 2011

Un muncitor român de 23 de ani, Aurel Boştioc, a murit electrocutat de o descărcare electrică în timp ce intenţiona să monteze un sistem de iluminare în exteriorul unei hale a firmei agricole pentru care lucra. Accidentul s-a întâmplat în jurul orei unu din noaptea de sâmbătă 3 septembrie, la o fermă agricolă din Bugnaro, în Abruzzo.

Al şaselea român mort la muncă în Abruzzo în 2011

Tânărul prăbuşit la pământ lipsit de simţuri, dar încă în viaţă, a fost găsit de proprietarul firmei la reîntoarcerea după o călătorie în scop de muncă. A fost imediat transportat la spitalul din Sulmona şi a fost internat cu prognostic rezervat. S-a luptat pentru viaţa sa, însă în după-amiaza zilei de luni 5 septembrie a murit. Asupra cazului efectuează cercetări poliţia din Sulmona. Procuratura din Sulmona a deschis o anchetă.

Boştioc este al şaselea muncitor român mort la locul de muncă în Abruzzo de la începutul anului, în timp ce totalul se apropie acum de cota 20. În şapte zile, au murit trei muncitori în Abruzzo, între care şi Bostioc.

Asupra cazului a intervenit sindicatul Cgil. „Odată cu ultima moarte la locul de muncă a unui tânăr muncitor român, de numai 23 de ani, mort ca urmare a traumatismelor provocate în accidentul de muncă care a avut loc în noaptea dintre sâmbătă şi duminică la o firmă agricolă din Bugnara, ies în evidenţă contururile unei drame care zilnic se consumă la locurile de muncă şi care în ultima săptămână a căpătat în Abruzzo dimensiunile unui adevărat măcel”. Este ceea ce afirmă într-o notă Mimi D’Aurora de la Secretariatul naţional al Cgil.

Trei morţi în şapte zile, nicio ţară, nicio societate civilizată nu poate accepta o dramă de asemenea proporţii – a continuat – fără a interveni pentru a decide măsuri imediate care să impună o riguroasă politică de prevenire a accidentelor şi respectarea riguroaselor norme de protecţie a sănătăţii şi de siguranţă a lucrătorilor.

Pe lângă mila faţă de victime, nu se poate să nu încerci furie, indignare, oroare în faţa acestui masacru. Trebuie să spunem gata acestui şir nesfârşit de vieţi umane pierdute care nu este cauzat de destinul cinic şi trişor, ci de o politică care a transformat valoarea muncii şi demnităţii lucrătorilor în marfă care este de interes numai dacă costă tot mai puţin, ca unic parametru al competitivităţii. Şi atunci măsurile de prevenire devin un lux care pe vremuri de criză nu se pot permite. În special odată cu răspândirea condiţiilor de instabilitate a muncii”.

Citeşte şi

Muncitor român mort la muncă în Abruzzo

Bilanţ tragic: trei români morţi la muncă în Italia

Mort la muncă într-un incendiu, patru persoane cercetate

Angajat după ce a murit

Abruzzo, român de 44 ani, mort în prima zi de lucru pe şantier

Tragedie pe şantier, alt român mort în Abruzzo

 

 

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

S-a spânzurat din gelozie: soţia sa e balerină de lapdance

VIDEO INCREDIBIL Marcel Pavel a încurcat versurile imnului naţional, înaintea meciului cu Franţa