Menu
in

36 de ani, împușcat mortal de un bătrân de 81, în timpul unui jaf la Roma

Pe timpul unui jaf, românul Nicolae Valentin Bărbat, de 36 de ani, cu antecedente penale, a fost ucis. Împreună cu alți doi români, în noaptea de sâmbătă 29 iunie, Bărbat a intrat într-o vilă de pe via Nomentana, la Roma, unde locuiesc doi bătrâni. Jefuitorii au legat femeia și i-au pus căluș. Soțul, Ilario D’Apollonio, 81 de ani, întreprinzător în construcții, a tras mai multe focuri de pistol, ucigând unul dintre hoți.

Ceilalți doi au reușit să fugă fără a lua prada cu ei. „Am tras pentru a-i speria, voiam să-mi apăr soția. Dacă îți sechestrează soția în fața ta, o leagă și îi pun pistolul la cap, în gură, ce faci?”, a motivat bătrânul, anchetat acum pentru omor calificat.

Sâmbătă la 23.30, Ilario D’Apollonio a fost trezit brusc de alarma care se declanșează în vila sa de pe via Nomentana, un cartier rezidențial al orașului.

Pe gardul vilei era așezată o plăcuță pe care scria „Atenție la câine și la stăpân” și era desenat un pistol.

Ilario era singur în cameră, soția Ilaria, de 76 de ani, rămăsese jos, în sufrageria de la parter ca să se uite la televizor. Întreprinzătorul a luat pistolul, un revolver Smith&Wesson și a tras, a declarat el apoi, 3 – 4 focuri în aer în întunericul grădinii care înconjoară vila.

Câteva clipe mai târziu bărbatul a auzit alte zgomote sosind de la parter. „Erau zgomote agitate”, a spus el apoi carabinierilor, „am coborât în liniște la parter și am văzut-o pe Ilaria pe mâna jefuitorilor„.

Bătrânul a povestit că hoții au legat-o și i-au pus căluș soției și că o amenințau îndreptând un pistol spre ea. A tras alte 4 – 5 focuri, a descărcat revolverul, iar hoții, neașteptându-se la așa ceva au fugit.

Apoi întreprinzătorul a sunat la 112. La câteva minute, la fața locului au sosit carabinierii, care au descoperit în grădină, într-un loc ascuns, corpul unui jefuitor. Bărbatul fusese împușcat în spate și nu avea documente asupra lui. În stradă lângă vilă, carabinierii au găsit un Ford Mondeo cu numere românești. Înăuntru erau cagule.

Câteva ore mai târziu carabinierii au aflat numele hoțului ucis. După ce au fost trase focurile de armă hoții au fost constrânși să abandoneze în grădină cadavrul complicelui lor. Trebuiau să fugă în grabă și au preferat să nu ia mașina cu care au ajuns la vilă.

Ilario D’Apollonio a tras țintind răufăcătorii când și-a văzut soția în pericol, și cel mai probabil l-a împușcat mortal pe hoț în timp ce fugea cu complicii. L-a nimerit în spate, bărbatul a mai mers câțiva metri, apoi a căzut în grădină.

„Trebuia să-mi apăr soția – a declarat întreprinzătorul – cei trei o sufocau„. „Nu reușeam să respir – a confirmat Ilaria – m-au legat de un scaun și mi-au pus căluș, credeam că mor sufocată”. Potrivit investigatorilor jefuitorii au fost ajutați de cineva să pregătească planul și să ajungă înăuntrul vilei. Carabinierii au audiat câteva persoane cu antecedente specifice. Două zile mai târziu, pe 1 iulie, carabinierii au anunțat arestarea celorlalți doi jefuitori români care au participat la jaf, G.R.C., de 24 de ani, și P.G., de 35 de ani, cu antecedente penale.

Mihai Istoc, accidentat mortal la muncă, a fost aruncat la gunoi de angajatorii italieni

Bătrân ucis și ars în casă, închisoare pe viață după două achitări

Crima de la Perugia, trei condamnări pe viaţă

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version