in

A accidentat mortal un albanez și a fugit

A fost găsit și arestat de carabinieri piratul străzii care în seara de 15 august a accidentat și ucis un tânăr lucrător agricol albanez, Redis Rosa, de 26 de ani, în localitatea Borgo Tavernola, la periferia Foggiei.

 

Este vorba de Dănuț Marcel Neagoe, român de 32 de ani, care va trebui să răspundă pentru neacordarea primului ajutor și omor din culpă. Militarii l-au găsit la ferma agricolă la care lucra, pe câmpurile din Foggia, în localitatea Borgo La Rocca.

Redis Rosa a fost lovit și ucis de o mașină pirat în timp ce mergea pe o stradă rurală. După impact, mașina pirat a ajuns într-o vie în care carabinierii au găsit plăcuța de înmatriculare anterioară și câteva fragmente din bara de protecție, care aparțineau unui Peugeot 106 de culoare albă.

Vehiculul implicat în accident a fost găsit pe drumul comunal 17, în zona de lângă Borgo Arpinova, la câțiva kilometri în linie dreaptă de locul accidentului. Rezulta înmatriculată pe numele unei firme a cărei activitate a încetat de mai mulți ani. Pe lângă aceasta, vehiculul din 2006 nu are asigurare.

Verificările efectuate de carabinierii de la unitatea din Foggia, plecând de la asociații firmei pe numele căreia e înmatriculat vehiculul, au permis să se ajungă la posesorul efectiv al vehiculului. Vehiculul de fapt, fiind în proprietatea firmei foggiene în faliment, a fost încredințat de proprietari unui întreprinzător agricol local, care îl ținea la ferma sa din zona Borgo La Rocca. Acolo militarii l-au găsit pe agricultor care, la sosirea carabinierilor, și-a dat seama că mașina Peugeot nu mai era la fermă.

Interogându-i pe cei doi muncitori care lucrează pe terenurile sale, un cuplu de soți români, carabinierii au luat mărturia bărbatului care, după ce a izbucnit într-un plâns eliberator, a declarat militarilor că în seara anterioară, după ce a cinat cu soția și cu un amic, l-a însoțit pe acesta acasă pe via Del Mare, la câțiva kilometri de Borgo Tavernola.

Apoi s-a întors către fermă, ieșind de pe stradă, parcurgând apoi câțiva kilometri, oprindu-se din cauza unui cauciuc spart în urma impactului și continuând până acasă pe jos. Cetățeanul român, care a spus că nu și-a dat seama că în impact a lovit un pieton, a fost arestat pentru neacordarea primului ajutor și omor din culpă.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român la furat cupru, cade de pe acoperiș și moare

Copiii români, cea mai mică alocaţie din Europa: 9 euro/lună