in

A murit de frig pe stradă, după ce a rămas fără slujbă

Un român de 37 de ani, Atanasiu Dumitru Cătălin, a murit de frig miercuri, 28 decembrie, pe o stradă din localitatea Casalpusterlengo (regiunea Lombardia), scrie Il Giornale di Lodi.

Românul îşi pierduse recent  locul de muncă şi, neavând bani să-şi închirieze un loc de dormit, îşi petrecea nopţile pe străzile oraşului. A fost găsit de nişte trecători în spatele unui tufiş, dintr-un parc din localitate.

Potrivit medicilor legişti, românul ar fi băut whisky înainte de a adormi, pentru a se încălzi. Cauzele exacte ale decesului vor fi stabilite la autopsia care urma să aibă loc azi, 30 decembrie.

Românul era destul de cunoscut în oraş, martorii au povestit anchetorilor că era o persoană “educată”. Odată a fost prins furând, de foame, într-un supermarket, dar proprietarul magazinului i s-a făcut milă de bărbat şi nu ar fi depus plângere la poliţie împotriva lui. La morgă, între timp, s-au prezentat doi veri ai bărbatului, care au spus că se vor ocupa de înmormântare.

Polemică politică

“Este un episod care ne arată cât de egoistă este societatea în care trăim, aş vrea să îi chem în cauză şi pe responsabilii din administraţia locală, care nu au fost în stare să evite o asemenea tragedie”- a declarat un consilier din Partidul Comunist al Muncitorilor, în timp ce un alt politician, de la P.D. a vorbit despre o “lipsă de respect şi de iubire faţă de o fiinţă umană”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cătălin Ungureanu gestionează un bar lângă Vatican: „Carpe diem!”

Guvernul italian: Liberalizarea pieţei muncii este un “semnal politic concret de prietenie”