in

A murit zdrobită de un motostivuitor, la două zile după ce a sosit în Italia

Tragedie pe 5 noiembrie la o fermă agricolă din Cavarzere (Venezia). Maria Muntean, româncă de 22 de ani, sosită de doar două zile în Italia, a murit într-un accident de muncă. Tânăra a fost zdrobită de un motostivuitor condus chiar de către patronul fermei agricole.

Maria sosise în Italia joi, pe 3 noiembrie. Venise singură, pentru un contract de muncă sezonieră. Era domiciliată la Chioggia, într-un loc de cazare temporar pe care i-l găsise patronul.

Femeia fusese angajată de firma Agricola Boscolo Enzo e Vito Gioachina, la San Pietro di Cavarzere, firmă de ambalare şi expediere de fructe şi legume. Maria era unica angajată.

Pe 5 noiembrie dimineaţa, patronul firmei, Enzo Boscolo, de 42 de ani, muta nişte paleţi cu un elevator electric. Pe timpul manevrei, bărbatul a lovit-o accidental pe fată, care în acel moment era întoarscă cu spatele, lovind-o puternic între gât şi omoplaţi. Fata a căzut imediat la pământ, fără cunoştinţă.

Angajatorul a chemat imediat 118 şi medicii care au intervenit au încercat să o reanimeze timp de aproape o oră, din păcate fără niciun rezultat. Maria Muntean a murit din cauza numeroaselor traumatisme suferite.

La locul accidentului au intervenit şi carabinierii de la unitatea din Cavarzere, pompierii şi personalul de la Spisal, serviciul de prevenire, igienă şi siguranţă la locurile de muncă.

Spisal se va ocupa de efectuarea anchetelor prin care se va verifica dacă la firmă au fost respectate normativele în materie de siguranţă la locul de muncă. Enzo Boscolo, foarte probabil, va fi acuzat de omor din culpă. Asupra corpului fetei, având în vedere claritatea dinamicii accidentului, nu a mai fost efectuată autopsia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Exclusiv GR/ Calvarul unui român nevinovat, condamnat în Sicilia la 336 de zile de detenţie: “Vreau dreptate!”

Inundaţii/ Trei “şacali” români care se prefăceau voluntari au riscat să fie linşaţi la Genova