Menu
in

A ucis un italian şi i-a violat iubita. Arestat un român de 31 de ani

Natalino Migliaro (foto1), 30 de ani, a fost agresat cu violenţă de un grup de români la Battipaglia, provincia Salerno, pe 4 octombrie 2014. Se afla în compania iubitei sale, Francesca. Răufăcătorii au surprins cuplul în maşina oprită într-o mică parcare. Bărbatul a fost bătut, iar iubita sa a fost violată. Natalino a murit pe 12 decembrie, la peste două luni de la agresiune, din cauza rănilor suferite.

La peste şapte luni de la fapte a fost arestat un român de 31 de ani, Alexa Ionuţ (foto2), cel care l-a agresat pe Migliaro şi i-a violat iubita. Alexa are antecedente penale pentru jaf şi exploatarea prostituţiei şi face parte dintr-o organizaţie care gestiona prostituţia pe litoralul dintre Salerno şi Eboli.

Alexa a fost localizat şi blocat pe 28 aprilie de militari la Santa Cecilia, o zonă din Eboli. În urma cercetărilor criminalistice efectuate de Ris din Roma s-a stabilit compatibilitatea deplină între lichidul biologic ridicat de la locul omorului şi profilul ADN al românului.

„Am fost în faţa unui viol brutal şi a unui omor la fel de grave – a spus procurorul din Salerno, Corrado Lembo –. Tânărul a fost bătut cu o bâtă care literalmente i-a spart oasele. Să nu uităm că victima a murit după două luni de agonie la spital. Nu există îndoieli privind responsabilitatea subiectului”.

Procurorul nu a declarat nimic privind un eventual complice al românului. „Pentru moment nu voi spune nimic. Anchetele sunt încă în curs, dar vă garantez că vor evolua în mod rapid”.

Munca carabinierilor a permis identificarea a două grupuri infracţionale care operează în zona de coastă dintre Battipaglia şi Eboli, una compusă din români, cealaltă din albanezi care, într-un climat de respectare a rolurilor reciproce pentru „controlul teritoriului”, favorizau şi exploatau prostituţia unor tinere femei românce, asigurându-le protecţia şi suportul logistic.

Cercetările efectuate la locul crimei din Battipaglia şi a altor infracţiuni comise în lunile anterioare în acelaşi context, au permis identificarea unor subiecţi compatibili prin trăsături somatice, etnie şi locuri obişnuite de rezidenţă cu profilul autorului omorului. De la aceştia au fost prelevate eşantioane de lichid biologic pentru compararea cu ADN-ul agresorilor găsit la locul crimei.

„Pentru Francesca astăzi e o zi mare. Durerea se poate atenua puţin chiar dacă va rămâne pentru totdeauna o mare rană„. Spune acest lucru avocatul Michele Sarno, apărător al iubitei lui Natalino Migliaro.

„Faptul că presupusul asasin – remarcă Sarno – a fost arestat este o uşurare pentru asistata mea care a suferit un viol şi şi-a văzut iubitul murind, un tânăr căruia i-au fost furate viaţa şi viitorul. O mare muncă au făcut-o forţele de ordine care au lucrat fără încetare pentru le face dreptate Francescăi şi lui Natalino. Este vorba de o victorie a instituţiilor care ne tutelează şi ne protejează. Acesta este mesajul pe care vrea Francesca să-l trimită astăzi. Însă cuvintele sale rămân mute, fiindcă încă este foarte încercată de această enormă durere pe care o trăieşte”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version