Menu
in

Agresiune rasistă la Latina. Român atacat: Dispari sau îţi dăm foc!

Un român de 30 de ani dormea într-o maşină abandonată pe via Virgilio, locul său de refugiu după ce şi-a pierdut casa. Pe 20 februarie a fost atacat de o bandă de tineri, anunţă Il Messaggero.

„Dispari, altfel de ardem de viu”. L-au ameninţat şi apoi au distrus maşina înainte de a se face nevăzuţi. Românul, şocat de agresiune, a fost repatriat cu ajutorul unei organizaţii de voluntariat.

Casa sa era o maşină abandonată pe via Virgilio, la câţiva paşi de biserica Immacolata. Îşi petrcea acolo nopţile, încălzindu-se aşa cum putea cu păturile pe care le găsea. Până sâmbătă 20 februarie, când un grup de huligani s-a gândit să se distreze cu o acţiune ruşinoasă: în timp ce românul dormea în interiorul maşinii, ei au început să lovească cu răngile vehiculul, până au spart geamurile. Apoi l-au târât afară pe românul terorizat şi i s-au adresat cu un ton ameninţător: „Cară-te, altfel ardem maşina cu tine înăuntru!”.

Bărbatul de 30 de ani, bolnav şi fără niciun mijloc de întreţinere, s-a îndepărtat după ce a fost îmbrâncit de agresorii care apoi au continuat să-l insulte şi să lovească maşina cu răngile. O agresiune josnică care urmează celei tot pe atât de ruşinoasă care s-a întâmplat la Aprilia unde câţiva băieţi minori au agresat un grup de romi care s-au stabilit într-o zonă abandonată, scrie Il Messaggero.

Asupra episodului este în curs o anchetă, iar românul a fost repatriat datorită intervenţiei voluntarilor „ES24” (emergenze sociali 24 ore). Românul se afla la Latina de circa doi ani. Este căsătorit şi are doi copii gemeni de patru ani pe care nu i-a văzut de peste un an. „Iniţial – explică voluntarii care l-au asistat pe tânăr – trăia într-un apartament cu chirie împreună cu alţi conaţionali. Lucrase ca ajutor de zidar şi muncitor agricol. Acum şase luni, în urma unei ictus şi-a pierdut parţial vederea şi câmpul său vizual s-a redus notabil.

Sperase să se poată trata şi întoarce la muncă, însă nu a reuşit. A trebuit să părăsească apartamentul şi să caute refugiu în diferite locuri ale oraşului. În fiecare seară se ducea la cantina Caritas. Sâmbăta şi duminica, când cantina Caritas este închisă, căuta prin gunoaie pentru a găsi de mâncare. Slăbise vizibil, ceruse în zadar ajutor serviciilor şi agenţiilor pentru urgenţe sociale. Apoi s-a adresat la ES24, care a activat procedura de repatriere voluntară”.

Este vorba de a opta repatriere voluntară asistată organizată de voluntari. „Cazul românului nu este unul izolat – explică responsabilii de la ES24 -. La câteva luni de la încheierea mandatului comisarului prefectoral, Guido Nardone, trebuie să constatăm că, în ciuda apelurilor şi solicitărilor, lipseşte un plan de intervenţie din partea Primăriei, o viziune globală a urgenţelor sociale în diferitele situaţii critice”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version