Menu
in

Agricultor ucis pentru 100 de euro: 16 ani pentru Marcel Cojoc

Va trebui să ispăşească 16 ani de detenţie pentru omor. Marcel Sorinel Cojoc, de 30 de ani, este considerat vinovat de moartea agricultorului din San Leucio del Sannio, Antonio Pisano.

Sentinţa a fost emisă pe 21 octombrie de Curtea cu Juri de la Tribunalul din Benevento. O reducere a pedepsei faţă de cei 30 de ani ceruţi de procuror.

Arestat pentru o crimă comisă în 2010

Faptele pentru care Cojoc va trebui să ispăşească pedeapsa cu detenţia pentru omor din culpă datează din 9 iulie 2010. În acea zi agricultorul a fost găsit grav rănit într-o magazie din proprietatea sa la San Leucio del Sannio (provincia Benevento în Campania).

După ce a primit îngrijiri medicale, a fost internat cu prognostic rezervat la spitalul G. Rummo din Benevento pentru hemoragie cerebrală post- traumatică, unde a rămas până la deces, intervenit pe 23 iulie 2010 din cauza leziunilor grave suferite, accentuate şi de ciroza de care era bolnav.

Potrivit reconstituirilor efectuate de anchetatori, tragedia a avut loc după o ceartă între agricultor şi român. La bază ar fi fost o chestiune legată de bani. Cojoc se plângea că a primit numai 80 de euro din cei 180 la care s-au înţeles pentru o săptămână de muncă ca cioban pentru Pisano.

După agresiune, românul l-a închis pe Pisano cu un lanţ în magazie, luându-i celularul, şi a fugit. În august 2012, carabinierii au reuşit să-l găsească şi să-l aresteze la Ragusa. Românul a fost apoi dus la închisoarea din Capodimonte.

În faţa judecătorului, Cojoc, după ce şi-a cerut iertare, a declarat că nu l-a lovit pe Pisano cu o lopată, aşa cum afirmă anchetatorii, ci că l-a împins şi l-a închis în magazie de teamă să nu fie urmărit.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version