in

Alarmă ȋn nordul Italiei după ce o prostituată româncă a fost internată cu TBC

Medicii din zona Treviso- Mestre- regiunea Veneto, ȋn nord estul Italiei sunt ȋn alertă după ce o prostituată româncă de 22 de ani a fost internată cu diagnosticul de tuberculoză.

Boala este ȋntr-un stadiu avansat şi autorităţile sanitare se tem de o contagiozitate amplă ȋn cercul de clienţi ai româncei. Românca se prostitua ȋn zona Terraglio, pe o stradă care leagă localitatea Mestre de Treviso, iar autorităţile au emis un apel prin care toţi cei care au avut raporturi sexuale cu prostituate ȋn acea zonă, trebuie să se prezinte urgent la spital, pentru un control TBC.

“Tuturor pacienţilor care se vor prezenta la control le va fi garantat anonimatul, a declarat Luca Coletto, consilier regional cu mandat pentru sănătatea publică, citat de Tg Com.

“Riscul de contagiu este ridicat, iar ȋn acest caz autorităţile caz, autorităţile sanitare nu pot aplica protocolul normal, adică repera şi contacta reţeaua de persoane care a intrat ȋn contact cu tânăra”, a mai adăugat Coletto.

Conform statisticilor, bărbaţii se ȋmbolnăvesc mai frecvent decât femeile, iar vârsta cea mai periculoasă este cuprinsă ȋn intervalul 35-49 de ani. Boala se transmite prin tuse sau prin sputa, saliva persoanei infectate conţinând microbii care pot transmite boala.

Citeste si:

In Italia, 500 de romani cu tuberculoza

M.C.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO/ Dansul unui politician român face ȋnconjurul lumii

Silvia Gobej pregăteşte înfrăţirea culturală dintre Perugia şi Timişoara