in

Amniocenteză, româncă de 33 ani moartă la spital la Bologna

O româncă de 33 de ani, Mirela Florentina Cauc, însărcinată în luna a cincea, a murit la spitalul Sant’Orsola din Bologna. Pe 2 octombrie, femeia – ajunsă la jumătatea sarcinii – s-a supus, așa cum prevede calendarul, unei ecografii morfologice pentru depistarea eventualelor malformații la făt: malformații care de fapt erau prezente, „semnificative” explică o notă a spitalului Sant’Orsola.

Astfel a efectuat amniocenteza, pentru a încheia consultul genetic. Examinarea a fost însoțită de un tratament antibiotic. Amniocenteza este una dintre cele mai eficiente investigații, fiind cea mai modernă metodă de detectare a anomaliilor și bolilor genetice la copilul încă nenăscut.

A doua zi după amniocenteză, pe 3 octombrie, femeia a acuzat puternice dureri abdominale. A fost luată de acasă de o ambulanță. Ajunsă la spital, medicii au descoperit absența activitatății vitale la făt.

Adriana Mihalcea, 38 ani, moartă într-un accident de muncă la Benevento

Femeia, cu febră foarte mare, a fost internată și i-au fost administrate medicamente pentru a i se induce nașterea. Noaptea starea sa părea să se îmbunătățească, însă în jurul orei șase o infirmieră a semnalat că avea pete pe piele și un tabolu clinic compatibil cu o embolie. În acel moment medicii au optat pentru cezariană, însă către sfârșitul intervenției pacienta a avut primul stop cardiac, căruia i-au urmat altele dimineața. Decesul a fost declarat la 11.

Româncă moartă într-un accident de circulație lângă Pisa. Soțul, beat la volan.

„După o tentativă nereușită de inducere a nașterii – explică cei de la spital – odată stabilită moartea fătului, s-a procedat la o intervenție de urgență. În urma intervenției femeia, în stare foarte gravă, după câteva stopuri cardiace a decedat”.

Moartea tinerei a fost semnalată autorităților: Procuratura din Bologna a început o anchetă pentru omor din culpă, fiind cercetate opt persoane. „Fapt foarte grav, a cărui dinamică trebuie clarificată cât mai curând. Din acest motiv am demarat deja procedurile necesare pentru ca, în ceea ce e de competența Regiunii, să se poată contribui în cel mai bun mod la evaluarea secvenței evenimentelor care au precedat moartea doamnei”, a declarat Carlo Lusenti, consilier regional Politici pentru sănătate.

Mirela și soțul său, Gheorghe Cauc, aștepteau cel de-al doilea copil.

Mirela se simțea bine, sarcina a fost normală. Apoi am făcut ecografia și au fost descoperite malformații la rinichii fătului – a afirmat soțul. Medicii au spus că trebuie făcută amniocenteza, care era necesară, chiar dacă exista un risc minim de complicații. Am făcut-o miercuri, i-au dat antibiotice, și ne-am întors acasă în așteptarea rezultatelor”.

„Badante” lovită şi ucisă de o maşină pirat

Până seara, Mirela s-a simțit bine, apoi a făcut febră, cu dureri anbdominale, frisoane și tremurat. Atunci soțul, care lucrează ca șofer, a chemat ambulanța și au ajuns la serviciul de obstetrică în jurul orei 22: la început situația nu părea atât de gravă pentru mamă, în timp ce încă de la început a reieșit că inimioara fătului nu mai bătea. Atunci medicii i-au administrat antibiotice pentru scăderea febrei și au încercat să inducă nașterea, fără succes.

Pe timpul nopții se părea oricum că Mirela se simte mai bine, apoi la 7 dimineața situația s-a precipitat. Din acest motiv medicii i-au făcut cezariană, dar după intervenție femeia, după mai multe stopuri cardiace, la 11 a murit.

„Nu sunt medic, dar mă întreb de ce s-a așteptat atât până să se facă cezariana – spune Gheorghe – și mă întreb dacă Mirela a făcut infecția în urma amniocetezei. Poate au așteptat prea mult până să o trateze, poate i-au subevaluat starea. Nu știu, acum trebuie doar să mă gândesc la fiul nostru, care are 10 ani. Este unicul lucru care îmi rămâne”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Băncile românești ne urmăresc și în Italia, deschid filiale la Roma

A vrut să se arunce înaintea trenului, român salvat de un polițist la Pesaro