in

Şapte maşini ale unor români, incendiate la Milano

Numărul maşinilor incendiate a ajuns la şapte. Toate maşini ale unor români, incendiate în zona Varesina – Espinasse din Milano. Potrivit „Il Giorno”, ultima maşină a fost făcută scrum în plină noapte, pe 14 februarie. Cazul maşinilor incendiate de o mână până în acest moment misterioasă, toate cu numere de înmatriculare româneşti şi toate parcate în zona Varesina-Espinasse la Milano, capătă aspecte neliniştitoare. Care nu îi preocupă numai pe proprietarii vehiculelor, ci şi pe rezidenţii din cartier: să- ţi parchezi maşina dând atenţie numerelor de înmatriculare a celor care se află lateral, în faţă sau în spate a devenit de acum obligatoriu.

„Am sosit dimineaţa ca în fiecare zi şi era această Seat roşie distrusă în partea anterioară. Problema este că flăcările mi-au distrus şi oblonul”, a declarat proprietarul unui chioşc de ziare de pe via Varesina. O femeie care şi-a lăsat maşina pe via Casella alături de o altă maşină românească care a fost incendiată, a găsit-o distrusă în partea posterioară.

În primele zile ale lui ianuarie, pe via De Roland, stradă privată, alte două maşini au fost carbonizate. A doua foarte probabil din cauza primei. Cu numere româneşti. La sfârşitul primei săptămâni din februarie a venit rândul unei furgonete parcată la capătul străzii Varesina. În cartier psihoza ia amploare: piromanul care a luat în vizor maşinile cu numere româneşti loveşte în medie o dată pe săptămână.

Şi la Chioggia, în provincia Veneţia, au fost incendiate două maşini aparţinând unor români.

Potrivit Il Gazzettino, pe 8 februarie, pompierii au fost alertaţi cu privire la două maşini care ardeau pe o stradă. La faţa locului, pompierii au stins flăcările care cuprinseseră două maşini, un Renault Clio şi un Fiat Bravo din proprietatea a doi cetăţeni români, mamă şi fiu, rezidenţi de ani de zile în localitate. Femeia, de 40 de ani, de profesie comerciant ambulant, şi băiatul, de 22 de ani, şomer, şi-au parcat ca de obicei maşinile de-a lungul străzii de lângă locuinţă.

Flăcările au distrus în mod ireparabil maşinile. La faţa locului au intervenit şi carabinierii din Chioggia. Potrivit anchetatorilor ar fi vorba de un incendiu intenţionat. Această ipoteză este confirmată de găsirea, la mică distanţă de locul incendiului, a unui bidon care va fi trimis la Ris, Departamentul pentru investigaţii criminalistice a carabinierilor. Mama şi fiul, proprietari ai celor două maşini arse, nu au antecedente penale: vor fi audiaţi zilele următoare de carabinieri pentru a furniza eventuale informaţii utile anchetei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Întreprinzător român, premiat de regiunea Veneto

Marilyn Monroe din Iaşi, imaginea Siciliei