in

Aquila, după cinci luni de agonie a murit bătrânul cu handicap bătut de trei hoți români

Domenico Di Luia, bărbatul de 79 de ani din Castel di Sangro bătut cu sălbăticie de trei hoți români, nu a supraviețuit. După cinci luni de agonie a murit.

Bătrânul infirm Domenico Di Luia, de 79 de ani, rezident la Castel din Sangro, a murit pe 29 octombrie la spital după ce în iunie trei români au intrat în locuința sa, furând totul și rupându-l în bătaie.

La începutul lui iunie Di Luia era în casa sa din Abruzzo. O seară ca multe altele. În mijlocul nopții a fost trezit de câteva zgomote provenite din bucătărie. Deși era invalid – bărbatului îi fusese amputat un picior – a decis să se ridice și să se ducă să verifice ce se întâmplă. A găsit în casă trei hoți români, care intenționau să-i devalizeze apartamentul. Nu numai. În ciuda infirmității evidente, cei trei s-au năpustit asupra lui și l-au rupt în bătaie. Apoi l-au lăsat inconștient la pământ, înhățând puținul care rămăsese în locuință.

Și probabil ar fi murit în acel moment dacă unul dintre cei trei componenți ai bandei, Adrian Saimon, de 40 de ani, nu ar fi decis să se adreseze carabinierilor din Castel Di Sangro pentru a se autodenunța și a-și denunța ”colegii” Aurel Silvan, de 36 de ani, și Dinu Ursan, de 33.

Militarii s-au dus imediat la locuința bietului bătrân, găsindu-l la pământ în stare de inconștiență. Domenico Di Luia a fost transportat imediat la spital și supus la diverse intervenții chirurgicale. Starea sa a fost imediat considerată gravă: bătaia celor trei români i-a provocat o hemoragie cerebrală, fracturi multiple și dificultăți respiratorii. Însă, după cinci luni, Domenico a murit la spital.

Carabinierii s-au dus pe 29 octombrie să ridice fișa medicală a bătrânului. Trebuie să se înțeleagă dacă decesul a avut loc drept consecință a bătăii brutale. Cei trei români, care până ieri riscau condamnarea pentru vătămare corporală gravă, acum sunt acuzați de omor din culpă.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Chiar și parlamentari de diaspora au votat: POLITIZAREA centrelor comunitare din afara țării

Ragusa, 37 de victime, zeci de mii de euro furați, destructurată bandă de hoți români